Nutida stjärnor från förr på sportsidorna

I veckans återblick hittar vi bland annat nutida lokala stjärnor i form av Kosovare Asllani och Linus Hultström. De figurerade på sportsidorna för 20 och 30 år sedan.

IBF Vimmerbys F13-lag för 20 år sedan med bland andra Kosovare Asllani i laget.

IBF Vimmerbys F13-lag för 20 år sedan med bland andra Kosovare Asllani i laget.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-02-12 12:00

För 10 år sedan:

* Vimmerby IBK svarade för en mäktig vändning hemma mot Örlogsstaden. Underläge med 0–5 efter halva matchen förbyttes till seger med 8–6. Mikael Blomberg och Christian Streipel fick beröm för sina insatser och bidrog med viktiga mål.

undefined
Christian Streipel bidrog till VIBK:s starka vändning.

* Rimforsas fotbollsdamer erbjöds en friplats i division tre och tackade ja. Samtidigt gjorde de klart med två nyförvärv i form av Kicki Rödin och Maria Anspach.

* Hultsfred handboll säkrade nytt kontrakt i division 2 efter seger mot Kalmar med 31–23. Emil Åberg gjorde fem av målen och var en av lagets mest framträdande spelare.

undefined
Emil Åberg visade vägen för HHF.

För 20 år sedan:

* 16-årige fotbollstalangen Jesper Lätt gick fotbollsgymnasiet i Kalmar, men valde att flytta hem efter några månader. Då valde han bort spel i moderklubben VIF till förmån för Gullringen. "Jag vill ta chansen att spela en division högre. Jag hade inte bytt klubb om jag inte trodde att Gullringen är bra nog för att bli ett topplag i trean", sa han.

undefined
Jesper Lätt valde att gå till Gullringen för 20 år sedan.

* Målilla Bandy tappade 3–1-ledning till förlust med 5–3 sista kvarten hemma mot Lesjöfors. En förlust som innebar att de riskerade att halka ned i division två.

* En sammanslagning mellan fotbollsklubbarna i Hjältevad och Mariannelund genomfördes. "Något var tvunget att göras. Annars riskerade båda klubbarna sina seniorverksamheter", sa Johan Stejdahl.
Det innebar samtidigt att IFK Tuna erbjöds den plats i division fem som blev ledig. De kom tvåa i sexan säsongen innan och lyckades inte kvala sig upp, men fick chansen till avancemang sent ändå.

undefined
IBF Vimmerbys F13-lag för 20 år sedan med bland andra Kosovare Asllani i laget.

* IBF Vimmerbys F13-lag spelade Ungdoms-SM i innebandy. De föll i kvartsfinalen, men vann sedan två placeringsmatcher och slutade femma. I laget ingick Hanna Rieberth, Johanna Lundberg, Valentina Barchiesi, Julia Karlsson, Amanda Sundberg, Emma Karlsson, Linn Carlsson, Michaela Carlsson, Gissela Gustafsson, Kajsa Flintberg, Frida Wallin, Antonia Elgsten, Mikaela Leander, Kosovare Asllani och Malou Kanth-Ek.

För 30 år sedan: 

* Underläge med 4–0 efter första perioden. 5–1 efter andra. Trots det lyckades Vimmerby IF Hockey vinna mot Oskarshamn borta med 7–5. Mikael Hultström, Stefan Andersson och Fredric Jaensson var några av målskyttarna som visade vägen för Vimmerby. "Oskarshamn lever helt och hållet på sin förstaformation. Vi har en jäkligt jämn trupp. Det spelar ingen roll vilka 15 vi ställer ut på isen", sa Mikael Hultström.

undefined
Mikael Hultström gjorde två mål för Vimmerby i derbyt mot Oskarshamn för 30 år sedan. Sonen Linus var inte stor på den tiden, men har hunnit sätta stort avtryck på isen genom åren sedan dess.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om