Återblicken: "Nu är Hellman störst"

Då kör vi en ny Återblick. Som vanligt när vi tittat i tidningar från förr finns en stor guldkista att plocka ur. Som att gladiatorn Plexus var med på ett träningsläger med en klubb från trakten.

År 1990. Slätmons BK laddar för ny säsong. Här är Lars-Göran Bexell med några av nyförvärven.

År 1990. Slätmons BK laddar för ny säsong. Här är Lars-Göran Bexell med några av nyförvärven.

Foto: Arkiv

Sport2020-04-18 08:30

Det hände för 10 år sedan:

* Smack. Det var inget snack. Vimmerbys herrlag i fotboll spelade en historisk premiärmatch mot Ljungby. Första matchen i division två – och vilken match VIF gjorde. Det var allt annat än en rädd bortkommen nykomling som promenerade ut på den gröna mattan. Jimmi Gustavsson (Wickström) fick epitetet: planens kung. Vimmerby vann med 4–1, Jimmi satte två och där även Johan Lundin och Jesper Lätt blev målskyttar. 

Det hände för 20 år sedan:

* Gladiatorn Plexus var med som en extra överraskning när Södra Vi IF:s friidrottare var på träningsläger på Bosön. Plexus höll i ett av träningspassen. Ett 20-tal atleter och ledare var på plats på anrika Bosön. 

* "Nu är Hellman störst". Så löd rubriken på en av dagens artiklar för 20 år sedan. Det handlade om Stefan Hellman, som låg i startblocken för att påbörja sin 18:e seniorsäsong i Kisa BK. 36-åringen är numera rekordman i KBK, som den spelare som spelat flest matcher, 601. På försäsongen raderade han ut Artur Anderssons tidigare klubbrekord från 1950-talet. 

Det hände för 30 år sedan:

* Som nykomling tar Slätmons BK sikte på kommande säsong i division fem. Flera nyförvärv presenteras vid vår avspark. Lagledaren Lars-Göran Bexell är optimistisk inför året. Han säger bland annat: "Den här gången ska inte sejouren i femman bli ettårig. Målsättningen är att nå en plats på övre halvan". SBK kan räkna in åtta nya spelare: Håkan Andersson, Jonas Hjelte, Claes Möjegård, Fredrik Johansson, Peter Härnström, Jörgen Håkansson, Pierre Oscarsson och Tony Lindblom. 

* Vimmerbys juniorlag besegrade Kisa med 7–4 i en målrik träningsmatch. För VIF nätade Peter Håkansson 3, Fredric Jaensson 2, Roger Carlsson och Magnus Carlsson. Claes Creutz satte två för Kisa och där Magnus Lövgren och Henric Carlsson gjorde ett mål vardera. 

Det hände för 50 år sedan:

* Vädret ställer till det för idrottarna i trakten. Så pass att fotbollsäsongen och seriestarterna inte kommer att kunna genomföras. Samma sak för tennisspelarna. "Det ser inte bra ut på våra banor i Källängen, säger Per-Olof Strömdahl, sekreterare i Vimmerby TK och fortsätter: "Snötäcket mäter här, liksom säkerligen på de allra flesta banor i trakten 50-60 centimeter och nu måste vi göra någonting åt det hela för att få bort snön". 

År 2000. Friidrottsgänget från Södra Vi IF, som var på träningsläger på Bosön.
År 2000. Friidrottsgänget från Södra Vi IF, som var på träningsläger på Bosön.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!