Återblicken: Medaljregn för Vimmerby Armsport

Häng med när tidningen letar i arkiven och blickar tillbaka på olika sporthändelser.

Johan Karlsson Törndal gjorde mål - som vanligt.

Johan Karlsson Törndal gjorde mål - som vanligt.

Foto: Arkiv

Sport2020-08-04 17:05

10 år sedan:

* Det blev stora framgångar för Vimmerby Armsport när Bagarens Minne avgjordes. Bröderna Andreas Dahlström och Alexander Dahlström som tillhör toppen, gjorde båda bra ifrån sig. Totalt fick klubben med sig åtta medaljer hem. 

Andreas Dahlström tog ett guld och ett silver, Alexander Dahlström tog ett silver och ett brons, Maria Wester tog två silver, Niklas Johansson tog ett silver och ett brons.

* Den nuvarande VIF-tränaren Johan Karlsson Törndal gjorde comeback i Hjorted/Totebo efter en långvarig skada. Efter 65 minuters spel frispelades Törndal efter ett vackert anfall och kunde rulla in 0-1. Han gjorde även det andra och sista målet för matchen och blev matchhjälte. 

20 år sedan:

* VIF-damerna fick med sig en poäng i höstpremiären mot Mjölby Södra. VIF hade en matchplan där de skulle försöka att täppa till bakåt men trots ett bra försvarsspel var det Mjölby som gjorde det första målet. Kvitteringsmålet kom kort därefter då Anna Hermansson lyckades hålla sig framme på en retur. Matchen slutade 1-1 och bäst i Vimmerby var Cornelia Lindgren. 

Tränaren Michael Milton var ändå nöjd med matchen:

– Försvaret funkade som vi ville idag. Lite synd var det förstås att vi inte kunde avgöra. Det kändes som vi var närmast att vinna. 

30 år sedan:

* SM-guld till Olof Carlsson i sportpistol. En av guldmedaljerna gick till Vimmerby Pistolskytteklubb när Svenska Sportskytteförbundets SM avgjordes. Carlsson vann stort och avståndet ned till tvåan i tävlingen, var nio poäng. Carlsson tog därmed sin andra SM-medalj i rad. 

* Det blev mållöst för Södra Vi när de mötte tabelltvåan Timmernabben på hemmaplan. Trots en hel del chanser var det inget av lagen som lyckades göra mål. Hemmalaget var nöjda med att ha knipit en poäng från Timmernabben. Bäst i Södra Vi var mittbacken Stefan Pettersson. 

40 år sedan:

* Stefan Edberg från Västervik, då bara 14 år, blev Europa-mästare när han slog Peter Svensson i finalen. EM-tennisen spelades i ett varmt Nice och finalen mellan de två svenska killarna varade i över tre timmar. Till slut stod Edberg som mästare i 14-årsklassen med siffrorna 6-7 (4-7), 6-3, 8-6. 

* Dampokalen spelades på Ulfveskog i Södra Vi och Kisa BK stod som segrare efter att ha vunnit med 6-1 mot Södra Vi IF i finalen. Matchen var avgjord redan efter 17 minuter då Kisa ledde med 4-0. Hela Kisa-laget spelade bra och strukturerat medan Södra Vi inte hängde med alls.

Armbrytarna från Vimmerby som tog med sig två medaljer vardera hem.
Armbrytarna från Vimmerby som tog med sig två medaljer vardera hem.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!