Återblicken: Många intressanta saker hände

Kika in vad som hände i sportens värld förr i tiden. Bland annat var "Lill-Micke" och hans femma i superform.

2000. VIF-målvakten Victoria Lätt var strålande mot svenska mästarna.

2000. VIF-målvakten Victoria Lätt var strålande mot svenska mästarna.

Foto: Arkiv

Sport2020-02-15 08:10

20 år sedan

* Vimmerbys målvakt Victoria Lätt var bäst på planen när de mötte svenska mästarna. Jo, så var det när VIF mötte Älvsjö i kvartsfinal i en stor inomhusturnering i Stockholm. Älvsjö vann visserligen, men Vimmerby gjorde en stark insats när de föll med 4-0. Det ska sägas att Älvsjö ställde upp med starkast möjliga lag, där flera var landslagsspelare. Ändå fick Victoria Lätt pris som matchens bästa spelare. VIF blev topp-åtta av de 43 lagen. VIF-målen i turneringen: Gittan  Kägo 5, Lisen Danielsson 3, Helen Andersson 3, Madeleine Lindholm 2, Cornelia Lindgren 2, Emma Olofsson, Anna Hermansson, Ulrika Nilsson, Jenny Johansson.

30 år sedan

* I tidningen häromdagen gjorde vi en artikel om Anton Carlsson, duktig hockeylirare i VH. Nästan på dagen för 30 år sedan (13 februari 1990) gjorde vi en artikel om hans pappa, Mikael. Rubriken löd: "Lill-Micke" - en stor liten spelare. Tillsammans med Stefan Sandström, Hasse Andersson, Krister Ström och Markus Norell utgjorde han en formstark enhet. Den "gula femman" hade 12-0 i de två senaste matcherna, där Mikael gjorde sitt första hattrick i karriären mot Skara i jakten på en playoff-plats.

* "Nu har politikerna bollen". Så var det när fullmäktige i Hultsfred skulle besluta om det skulle byggas en konstfrusen bandybana i kommunen eller inte. Mycket stod på spel bandyklubbarna tydligt klargjort att de skulle lägga ner sin verksamhet om det inte blir konstfruset. "Vi orkar helt enkelt inte hålla på längre om vi inte får konstfruset", sa Ingvar Lamperth.

40 år sedan:

* Vimmerby BK:s Ulf Thorstensson blev årets Vimmerbymästare i bowling. Han besegrade Bosse Palmér, som hade två inteckningar i vandringspriset och chansen att ta hem det för alltid, i finalen. Karl-Åke Bergkvist tog tredjeplatsen.

* "Klart för ishall!". Så löd rubriken i februari 1980 när beskedet om att byggandet av en ishall i Vimmerby skulle påbörjas. Enligt planen skulle hallen stå klar i oktober samma år.

50 år sedan:

* Vimmerby IF:s Curt Svensson bäddade för en spännande seriefinal i division tre-hockeyn mot Mjölby när han sänkte Ljungsbros IF på bortaplan med fem mål. VIF vann matchen med 6–4, efter att Bosse Ohlsson också gjort ett mål, och nu väntade en seriefinal mot Mjölby i nästa omgång. Curt Svenssons fem mål innebar att han nu gjort hela 37 mål för VIF i trean.

1990. Mikael Karlsson på målhumör. I senaste matchen gjorde forwarden tre mål mot Skara.
1990. Mikael Karlsson på målhumör. I senaste matchen gjorde forwarden tre mål mot Skara.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om