Återblicken - framgång i Gothia Cup

Idrottsliga höjdpunkter för 40, 30, 20 respektive tio år sedan? Häng med när tidningen letar i arkiven och blickar tillbaka.

Rosenfors IK vann mot BK Häcken i Gothia Cup.

Rosenfors IK vann mot BK Häcken i Gothia Cup.

Foto: Arkivbild

Sport2020-07-21 20:30

År 2010: Rosenfors IK:s F15-tjejer fick bästa möjliga start i Gothia Cup i fotboll när de förvandlade underläge 0-2 till en 4-2-seger mot arrangörsklubben BK Häcken. Laget från Hisingen spelade tufft, på gränsen till fult, och fick RIK ur balans. 

Men Rosenfors visade moral, höjde nivån och kom tillbaka i den andra halvleken. 

– Vi förstod att vi också måste vara tuffa, de tog oss lite på sängen i början. Mycket stark vändning av oss och alla är lättade nu. Hela laget ska ha en stor eloge, sa RIK-ledaren Åsa Johansson. 

År 2000: De före detta Gullringen-spelarna Lasse Larsson och Jonas Edenholm spelade numera för Jönköpings Södra och den 24 juli skulle de möta Leeds United på Stadsparksvallen. Det engelska storlaget, som säsongen innan slutat trea i Premier League och säsongen därpå tog sig till semifinal i Champions League, var på sommarturné i Sverige. 

– Det ska bli roligt att spela mot dem. Det är ett världslag och det ska bli intressant att se hur pass långt efter man är i tempot, det lär vara en hel del, menade Lasse Larsson. 

År 1990: Det bjöds på fina resultat när Svenska mästerskapet i jaktkombination avgjordes på Skivermålabanan utanför Kisa. Kisaortens jaktvårdsförening bjöd på ett väl genomfört arrangemang även om ett ihållande regn ställde till det för några av skyttarna. 

Tävlingen blev spännande, i vilken Erland Johansson från Hjärnarp säkrade sitt andra SM-guld, före fjolårssegraren Jocke Smålänning från Rosersberg. 

– Jag lyckades bäst på älgbanan med 99 poäng och 195 totalt. Eftersom att jag främst är kulskytt är jag också mycket nöjd med skeeten, konstaterade den nyblivne mästaren. 

År 1980: För första gången fick Djursdala SK en trofé från Hycklinge-pokalen till sin prissamling. Tidigare hade man varit mycket nära men den här gången var det dags efter att Horn besegrats i finalen med hela 5-0. Omkring 300 personer hade trotsat regnet och fick se en underhållande fotboll. 

Över 1000 personer hade betalat inträde till lördagens festligheter i Brudtallen i Hycklinge och Kennys orkester stod för dansmusiken. 

Djursdalas segertrupp: Leif Gunnar Svensson, Lasse Larsson, Jan Erik Svensson, Anders Lindblad, Ove Lindblad, Bo Hultgren, Sven Karlsson, Gösta Svensson, Kenneth Svensson, Kjell Svensson, Jan Olof Axelsson, Karl Anders Andersson, Håkan Gustafsson samt Håkan Milton. 

Stefan Höglund och Jocke Smålänning gjorde det bra i skytte-SM i Kisa.
Stefan Höglund och Jocke Smålänning gjorde det bra i skytte-SM i Kisa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!