Återblicken: Åkte 145 mil för semesterrracet

I dagens återblick tittar vi bland annat tillbaka på Semesterracet. Vi har koll på friidrottstalanger och såklart en och annan fotbollsmatch.

Några utdrag ur dagens återblick.

Några utdrag ur dagens återblick.

Foto: Arkiv

Sport2021-07-19 11:54

10 år sedan:

Finbesöket Sjöland trivdes på Tobo

Isabergs Patrik Sjöland som spelat in drygt 35 miljoner kronor och har två titlar på Europatouren spelade när andra omgången inleddes av seriespelet på Tobo GK. 

– Det är roligt att spela här, säger Sjölund. 

Efter fredagen ledde Isaberg GK före Vetlanda GK och A6 GK. 

Semesterracet är inställt i år. 2011 då var det en nygammal segrare som vann.

Nu är Jimmi kung över Gnagaredalen

Sveriges största folkracetävling lyckas inte alltför många vinna. Ännu färre har lyckats två gånger. 2008 tog han sin första seger. Nu är han ett steg närmare att bli den första med tre segrar. Men det kunde slutat annorlunda. Efter första heatet strandade motorn så det var bara att åka hem och hämta en ny och skruva dit. Det handlade om minuter. Men vann gjorde han. 

– Det känns jättebra. Det är det bästa som kan hända på hela året. Man lägger ner mycket tid, säger Elofsson. 

Oscar Borgh tillbaka i Vimmerby IF

Det har varit på gång ett tag. 2008 slog då 16-åringe Borgh igenom. Efter en strålande vårsäsong så bar det av till Kalmar för tre år på fotbollsgymnasiet. Nu efter tre år är han tillbaka i Vimmerbylaget. Kontraktet gäller tre och ett halvt år.

– Det ska bli skönt och komma hem. Jag siktar på att vara innermittfältare, säger 19-årige Oscar Borgh.

20 år sedan:

Gullringen vann i Ydrefors

Trots att Ydrefors BK sedan länge inte har något bidrag till seriespel, så anordnade man förr år efter år pokalfotboll på sommaren. Finalen stod mellan Gullringen och Södra Vi efter Gullringens straffavgörande mot Österbymo i semifinalen. 

Finalen slutade 6-4 till Gullringen efter mål av Linus Hjem och Johan Richt som gjorde två var. Tobias Gustafsson och Patrik Wärnehall stod för ett mål vardera. 

Nya framgångar för OK Hjorten

Josefin Svenssons framgångar blir bara fler och fler. I helgen satte hon nytt personbästa i höjdhopp igen. Klubben från Virserum har väldigt många talanger. Josefin deltog i höjdhoppet för flickor 12 år och hon hoppade 141 centimeter och fick guld för det i Ölandsspelen. Hon gillar också att hoppa på längden. Där blev det 4,48 meter och fixade där ett silver. Detta var två av tre medaljer under spelen. Den tredje tog Emelie Stenqvist på 800 meter. 

30 år sedan: 

Gothia Cup är även det inställt 2021. För 30 år sedan skrev dock ett av traktens lag historia på klubbnivå.

Hultsfreds juniorer skriver ett stycke klubbhistoria

Hultsfreds fotbollsklubbs nya tradition? Det hoppas nog i alla fall juniorlaget med ledare. Det var nämligen klubbens första bidrag till den välkända turneringen i Göteborg. Det var också lagets debut vad det gäller internationellt motstånd. Killarna har bara spelat mot svenska klubbar och spelare tidigare. För Hultsfred väntade lag från USA och Västtyskland. 

Åkte 145 mil enkel resa för att få svart målflagg

Tokig eller entusiast? Stryk det du vill. Men mannen vid namn Tommy Larsson åkte från Jokkmokk till Vimmerby, alltså hela 145 mil för att delta i semesterracet. I sitt första heat blev han tredjeplacerad. I det andra blev han diskad. Han fick dessutom byta dörr på sin bil. Så kämpigt var det.

– Man är väl lite tokig. Men man tar det som semester ansåg jag. Men det är allt intressant. När vi är ute och åker blir det alltid otur. 

Han var inte ensam utan sambon körde i den kvinnliga klassen med samma bil.

Åkte 145 mil för att delta i semesterracet.
Åkte 145 mil för att delta i semesterracet.
Återblick

Återblick

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!