Arkiv: VIF värvade och Gullringen gjorde sent mål

Tobo GK höll i ett minnesvärt golfkollo för 10 år sedan. Jimmy Gustavsson fick hela Gullemon att skaka när han räddade sitt lag i slutminuten för 20 år sedan. Det är bara några av höjdpunkterna i Återblicken.

Maria Anspach var ett av VIF:s nyförvärv för 10 år sedan.

Maria Anspach var ett av VIF:s nyförvärv för 10 år sedan.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-07-02 16:30
undefined
Kristina Rödin lämnade Rimforsa för spel i Vimmerby för 10 år sedan.

För 10 år sedan:

* Vimmerby IF dam gör två värvningar från Rimforsa. Kristina Rödin och Maria Anspach valde att byta ut sin gamla klubb för spel med Vimmerby i division 2. Tränaren Håkan Ericsson var väldigt nöjd med tjejernas val. "Det är två spelare som kommer hjälpa oss att bli ett bättre lag", sa han.

undefined
Maria Anspach var ett av VIF:s nyförvärv för 10 år sedan.

* Hultsfreds SS:s tävlande Filip Grimberg Inledde ungdoms-SM i Karlskrona på ett väldigt imponerande sätt. Han simmade hem ett silver på 400 meter frisim, något som många inte förväntade sig. "Jag har inte lagt någon fokus på 400 frisim så både jag och mina tränare är väldigt förvånade över att det gick så bra", sa Filip.

* Tobo GK anordnade golfkollo för ungdomar mellan 11 till 13 år. Man ville få fler ungdomar involverade i golf och samtidigt skapa en aktivitet utomhus så unga inte skulle bli fast inomhus. Vädret var inte det bästa men det fanns många leende när barnen skulle bli upplockade av sina föräldrar.

För 20 år sedan:

* Gullringens GoIF kvitterade i slutminuten på Gullemon. Laget hade en lång uppförsbacke efter att gästande Eneby hade utökat siffrorna till 2–0 i 74:e minuten, en riktig kalldusch för hemmalaget. Men Gullringen vägrade att ge upp, snabbt därefter så slog Martin Andersson till. Sen kom den förlösande kvitteringen genom Jimmy Gustavsson fint framspelad av Henrik Larsson.

* Luxo Stars (nuvarande Dackarna) blev räddade av en nytänd Dean Barker. Det blev poäng med nöd och näppe när man tog emot Vargarna. Dean var den som uppmärksammades mest under kvällen efter han lyckades köra hem 14 poäng. En individuell insats som imponerade många, men för laget såg det lite annorlunda ut. Lagledaren Jörgen Kling sa följande: "Jag är besviken och förbannad, det känns som de tog en poäng ifrån oss."

undefined
Luxo Stars fick dela på poängen när Dean Barker körde hem 14 poäng för 10 år sedan.

För 30 år sedan:

* Vimmerby Hockeys Christer Karlsson lägger skridskorna på hyllan för att fokusera på lagets försäsong. Han var målvakt innan men skador satte stopp för karriären och istället så fick han i uppdrag att hjälpa sitt Vimmerby nå högre höjder genom rollen som försäsongstränare. Ett uppdrag som gjorde honom väldigt motiverad då Lars Juneskog som brukade hålla i det inte längre var tillgänglig. "Det kommer bli spännande att se vad jag kan få ut av killarna, vi kommer börja med en lugn period för att sedan trappa upp det", sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!