Ur arkivet: Brasilianare frälste laget • Gröna gänget

Vi grottade återigen ner oss i tidningens arkiv och letade fram ett par höjdpunkter från de senaste decennierna i den lokala sportvärlden.

ÅTERBLICKEN: Hultsfreds FK hade ett framgångsrikt P12-lag, som vann Bullerby Cup. Ni ser också brassarna Daniel de Gois och André Xavier Reis, som återvände till Gullringens GoIF. På den svartvita bilden håller Gullemons sittplatsläktare på att byggas.

ÅTERBLICKEN: Hultsfreds FK hade ett framgångsrikt P12-lag, som vann Bullerby Cup. Ni ser också brassarna Daniel de Gois och André Xavier Reis, som återvände till Gullringens GoIF. På den svartvita bilden håller Gullemons sittplatsläktare på att byggas.

Foto: Arkiv

Sport2022-08-03 20:00

10 ÅR SEDAN:

• Efter en lite knackig vårsäsong i division tre var Gullringens GOIF i stort behov av hjälp för att inte riskera nedflyttning. Då vände sig klubben till två brasilianare som tidigare frälst laget, nämligen André Xavier Reis och Daniel de Gois. Brassarna hade varit en del av Gullringen tre säsonger tidigare, år 2008-2010. Då gjorde duon totalt 44 mål ihop. Och nu, augusti 2012, var stjärnspelarna tillbaka och kunde återigen bidra till att rädda kvar laget i trean.

– Vi vet vad de båda går för och dessutom är de två stämningshöjare. Jag klagar verkligen inte på de här förstärkningarna, sa klubbchefen Patrik Wärnehall till tidningen.

undefined
Här är brassarna Daniel de Gois och André Xavier Reis tillbaka på Gullemon 2012.

20 ÅR SEDAN:

• 2002 års upplaga av Bullerby Cup blev framgångsrik, inte minst för Hultsfred FK:s P12-lag som tog hem hela turneringen. Inte nog med att laget inte förlorade en enda match, de spelade dessutom mot grabbar som var ett år äldre.

Laget utsmyckade sig inte bara i gröna fotbollskläder, utan färgade även håret i klubbens granna färg. Roligt nog fick även lagets tränare Bo Nilssons mustasch ett färgstänk.

– Det här är ett supergäng. De har verkligen rätt inställning till fotboll och det är superkul, sa tränaren efter 5–2-vinsten i finalen.

undefined
Ett otroligt grönt P12-lag vann Bullerby Cup för 20 år sedan.

30 ÅR SEDAN:

• Fotbollsklubben Ydrefors BK fyllde 60 år, och det firades detta år på ett annorlunda sätt. Istället för ölfest och stämsång blev det nämligen fotbollsfest och fotbollsramsor. Klubben tog beslutet att damlaget skulle möta herrlaget, som var sist med att spela på "matcharenan" innan Ydrefors som klubb fick svårt att bedriva fotbollsverksamhet. Matchen blev något av ett startskott för just damlaget, som bestämt sig för att göra comeback i seriespel.

40 ÅR SEDAN:

Gullringens GoIF laddade för ett hett derby mot Vimmerby IF hemma på Gullemon. Och dagen till ära hade föreningen en överraskning till publiken. En sittplatsläktare höll på att byggas, där 400 åskådare skulle få plats.

– Vi har tiggt ihop virke och samlat in pengar genom att plantera skog samt genom auktion och lottförsäljning, sa Nils Ahlqvist som var en av de som jobbade med att sätta ihop läktaren.

undefined
För 40 år sedan satte Gullringen ihop en sittplatsläktare på Gullemon för 400 åskådare, inför hemmaderbyt mot Vimmerby.

50 ÅR SEDAN:

• 1972 års seriefinal i division två i speedway skulle köras på Målillas bana. Inför avgörandet hade hela banan rivits upp, för att lägga en gammal vägbana i botten. Utöver Dackarna körde även Kaparna från Göteborg, Skepparna från Västervik och Eldarna från Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!