ARKIV: Mark Loram var ankaret i namnkunnigt lag

Ett norskt nyförvärv i pingis, unga innebandytalanger i målprotokollet, en världsmästare i truppen och en förbundskapten som var aktuell på tränarposten. Det är lite av det vi blickar tillbaka till den här gången.

Vimmerby IF:s A-pojkar som spelade en cup i Kungsbacka för 30 år sedan.

Vimmerby IF:s A-pojkar som spelade en cup i Kungsbacka för 30 år sedan.

Foto: Arkiv

Sport2021-04-05 10:58

För 10 år sedan:

* När Växjö Lakers tog steget upp i elitserien för första gången fanns den 18-årige VH-produkten Sebastian Nilsson med i spelartruppen.

– Det finns ett underlag för ett elitserielag i Växjö. Det snackas nästan bara hockey på stan och jag tror att klubben kan hävda sig bra i elitserien också med lite förstärkning, sa han.

* Södra Vi IF vann de två sista matcherna i pingistrean och blev klart för kval till division 2. Laget med Daniel Billström, Linus Svensson, Robin Svensson och Linus Gustafsson var förstärkt med norska nyförvärvet Sindre Åteigen som visserligen vann sina matcher, men som spelande tränare Billström ändå inte var riktigt nöjd med.

– Han platsar i laget, men var inte riktigt så bra som jag hade hoppats, sa han.

* Vimmerby IBK kvalade sig kvar i division 2. I säsongens sista match blev det vinst med 7–6 hemma mot Husqvarna. 15-åriga duon Jesper Alm och Oscar Nilsson samt 14-årige Anton Isaksson återfanns alla tre bland målskyttarna.

– Det ser spännande ut till nästa säsong, sa tränaren Mathias Westerling-Jansson.

För 20 år sedan:

* Team Svelux, som Dackarna hette på den tiden, laddade för en ny säsong. I truppen fanns regerande världsmästaren Mark Loram som inlett starkt på försäsongen i England. Övriga förare var Joe Screen, Dean Barker, Hans N Andersen, Sebastian Ulamek, Rafal Okoniewski, Stefan Andersson och Claus Christensen.

Lagledaren Jörgen Kling var nöjd med truppen.

– Det finns lite olika konstellationer att överväga när laget ska tas ut. Främst på reservplats, sa han.

* Vimmerby Hockey letade tränare till kommande säsong och tillfrågade bland annat välmeriterade Tommy Sandlin.

– Han ville stanna i Gävleområdet, men han var annars intresserad av den modell som vi inom Vimmerby Hockey har tänkt att jobba med i framtiden, sa VH:s ordförande Jan-Erik Modigs.

För 30 år sedan: 

* Vimmerby IF:s A-pojkar avslutade säsongen med en hockeycup i Kungsbacka. Laget kom tvåa i gruppen och fick spela B-slutspel där man tog sig till final, men fick se sig besegrat med 3–2 efter straffar. Anders Strömdahl fick pris som bäste poängplockare i turneringen. 

* Hultsfreds FK var på försäsongsläger i Danmark och spelade 1–1 mot Kongahälla. Patrik Lyckman gjorde HFK:s mål och bäst i laget var Tommy Svensson och Roger Rönnlund.

Mark Loram var Team Svelux storaa stjärna för 20 år sedan.
Mark Loram var Team Svelux storaa stjärna för 20 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!