ÅFF toppade Allsvenskan och strul med övergång

I veckans Återblick ser vi bland annat tillbaka på Åtvidabergs succéstart i Allsvenskan för 10 år sedan. Sedan riskerade Johan Richt att bli ettårsfall när han ville lämna Gullringen.

Daniel Hallingström och Jesper Arvidsson sänkte GAIS.

Daniel Hallingström och Jesper Arvidsson sänkte GAIS.

Foto: Arkiv

Sport2022-04-10 08:00

För 10 år sedan:

* Åtvidaberg toppade Allsvenskan efter två omgångar efter seger med 2–1 mot GAIS hemma. Jesper Arvidsson avgjorde i den 88:e minuten och det första målet gjordes av Daniel Hallingström

* Vimmerby IF:s damer föll med 3–1 hemma mot Landsbro i en träningsmatch. Maria Nilsson gjorde målet på en retur efter en bra frispark slagen av Alicia Strand.

För 20 år sedan:

* Virserums innebandydamer avrundade säsongen med att arrangera en cup på hemmaplan. Hultsfred, Kvillsfors och Kalmar deltog också och det blev Kalmar mot Virserum i finalen. Där vann hemmaklubben med 5–3. Målen gjordes av Malin Hägg 2, Charlotte Stenqvist, Lisa Thorstensson och Terese Carlsson.

* Hultsfred HF stod för en stark upphämtning i kvalet borta mot HK Eskil. Trots underläge med åtta bollar som mest lyckades laget få med sig oavgjort. Andreas Grahm kvitterade till 30–30 på straff. Han var lagets bästa målskytt tillsammans med Olof Ericsson med åtta mål var också.

* Johan Richt ville lämna Gullringen för Linköpings FF trots att han hade ett år kvar på kontraktet. Klubbarna förhandlade om en övergångssumma, men Richt riskerade att bli ettårsfall om det inte löste sig. "Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Självklart vill jag spela fotboll, men jag kommer inte att göra det i Gullringen", sa Richt.

För 30 år sedan:

* Bowlingen var stor bland ungdomar i Vimmerby. VBK hade haft ett 80-tal ungdomar igång i sin verksamhet under säsongen. 

* Vimmerby IF Hockeys tränare Tomas Karlsson lämnade sin post. Han lyckades inte hålla Vimmerby kvar i division två som nykomlingar. "Vi hade en för tunn trupp", konstaterade han.

* JC-cup i tennis arrangerades i Vimmerby. Över 150 spelare skulle delta totalt i turneringen som pågick under flera helger. I klass 6 för flickor tog Sofia Karlsson från Västervik hem finalen mot Terese Hemme från Kalmar med 6-1,6-4.

För 40 år sedan:

* Gullringen var starkast i en träningsmatch mot Hultsfred. Jan Wohlfart visade vägen med tre av målen i matchen som Gullringen vann med 4–1.

* Hägerstad vann cupmötet med Fornåsa med 4–1. Lars "Abbe" Pettersson visade vägen med två mål. HIF kunde i omgången därpå se fram emot ett möte med klassiska Degerfors.

* Kisas damer föll med 3–2 mot Tinnis efter mål av Susanne Hill och Susanne Augustinsson.

Johan Richt ville lämna Gullringen för 20 år sedan.
Johan Richt ville lämna Gullringen för 20 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!