Här är statistiken som talar för Vimmerby

Två raka förluster? Ja, det har hänt tidigare. Tre raka förluster? Nej. Med Phil Horsky som tränare har Vimmerby Hockey haft en stark förmåga att studsa tillbaka snabbt. Nu är det läge att göra det igen – när topplaget Nybro kommer på besök.

Överlag är Phil Horsky nöjd med inledningen, även om det har blivit två raka förluster på slutet.

Överlag är Phil Horsky nöjd med inledningen, även om det har blivit två raka förluster på slutet.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-10-14 08:30

Vi har gått igenom alla resultat de senaste två säsongerna. Med Phil Horsky i båset har VH visat upp en imponerande jämnhet.

Endast fem gånger har Vimmerby förlorat två matcher i rad. Vid samtliga tillfällen har det blivit seger i den nästkommande omgången. Därmed har VH undvikit att hamna i resultatmässiga svackor.

Det återstår att se om den sviten är intakt efter onsdagens heta länsderby mot Nybro.

Efter de senaste förlusterna mot Troja/Ljungby (2–1) och Karlskrona (5–2) har Vimmerby halkat ner till en femteplats i södra Hockeyettan.

Phil Horsky är revanschsugen:

– Jag har tittat på Karlskrona-matchen två gånger och det var mycket som var bra. De första 30 minuterna var vi det bättre laget, trots att vi hade några spelare som inte kom upp i normal nivå. Sedan åkte vi på några lustiga utvisningar som Karlskrona utnyttjade genom att göra 2–1 och 3–1. Det var två diving-situationer, vilket inte är okej enligt mig.

– Totalt sett gjorde vi två bra matcher mot Troja och Karlskrona, utan att få med oss några poäng. Nu ska det bli kul att spela match igen. Grabbarna är redo.

Tidigare har ni varit skickliga på att studsa tillbaka direkt efter en eller två förluster. Vad beror det på, tror du?

– Vi har haft mycket karaktär och attityd i laget. Det är samma sak den här säsongen. Det är ett av de bästa omklädningsrummen som jag har haft under min tränarkarriär. De pushar varandra och ställer krav på varandra hela tiden. De kommer studsa tillbaka den här gången också. Det är jag säker på.

Nybro har inlett säsongen starkt och toppar serien efter fyra omgångar.

– Det är ett topplag, precis som Troja och Karlskrona. Det blir en härlig utmaning att möta Nybro. De är bra, men vi har en bra chans att vinna, säger Phil Horsky.

Vilka styrkor respektive svagheter har Nybro?

– Det är ett jämnt lag som är stabila över hela banan. De har ingen wow-spets som de andra topplagen, utan de har fyra jämnbra kedjor. De spelar en ganska enkel hockey och försöker undvika misstag.

– Nyckeln blir att utmana Nybro och tvinga fram misstag. Vi ska göra det svårt för dem i egen försvarszon.

* Ni kan följa onsdagens match mellan VH och Nybro på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Rapporteringen startar cirka 18:45.

Två vinster och två förluster. Det är Vimmerby Hockeys facit så här långt. Nu väntar en svår hemmamatch mot Nybro.
Två vinster och två förluster. Det är Vimmerby Hockeys facit så här långt. Nu väntar en svår hemmamatch mot Nybro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!