Succéstart för Levin: "Alltid skönt att göra mål"

VH–Nybro i all ära. Veckans hetaste derby i Hockeyettan spelades i Blekinge. Där hade Vimmerbykillen Eddie Levin en nyckelroll.

VH-produkten Eddie Levin har fått en bra start i KRIF

VH-produkten Eddie Levin har fått en bra start i KRIF

Foto: Arkiv

Ishockey2020-10-15 17:50

20-åringen gjorde ett mål när hans Kallinge/Ronneby besegrade rivalen Karlskrona med 5–4, efter förlängning. Det var första gången på många år som lagen möttes i seriesammanhang. Det märktes.

– Ja, det var ganska mycket skriverier inför matchen. Karlskrona gick runt i media och sa att det skulle bli kul att möta lillebror och sådär. Det var sjukt skönt att vi lyckades vinna. Andreas Nordfeldt och Sebastian Magnusson, som spelat i Kallinge länge, sa att de väntat på det här i åtta år.

Hur var matchen?

– Vi spelade bra och vann välförtjänt. Frånsett den andra perioden, där Karlskrona var lite bättre, var det vi som styrde matchen. Det var synd att det bara var 50 personer på plats. Utan publikförbudet hade det varit tokfullt i hallen, säger Eddie Levin som fått en bra start i nya klubben.

Hittills har det blivit tre mål på fem seriematcher.

– Jag är en spelare som vill producera framåt. Då är det alltid skönt att göra några kassar i början av säsongen.

Får du mycket speltid?

– Ja, jag är nöjd. Jag får den speltid som jag förtjänar. Efter en halvdan försäsong har det gått bättre och bättre på slutet. Det tog ett tag innan jag anpassade mig till seniorhockeyn på allvar.

Kallinge ligger femma i tabellen. Precis som många andra lag siktar de på Allettan.

– Vi har fått en ganska bra start. Det som saknas är trepoängare. Hittills har tre av fem matcher gått till förlängning/straffar, säger Eddie Levin.

Om drygt två veckor (1 november) möts Kallinge och Vimmerby nere i Blekinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om