Kaptenen: "Ett riktigt bottennapp"

Efter tre raka segrar på försäsongen gick Västerviks IK på en riktig nit hemma mot division 1-laget Vimmerby på onsdagskvällen. Gästerna vann i förlängningen, 4–3.

Tomas Rydén i VImmerbykassen stod för en bra insats mot VIK.

Tomas Rydén i VImmerbykassen stod för en bra insats mot VIK.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-09-23 22:09

Och det var den förre VIK-spelaren, tillika fansfavoriten Pierre Gustavsson som stod för avgörandet. Resultat var på intet sätt missvisande, vilket VIK-kaptenen Joakim Hagelin var snabb att tillstå efter slutsignal.

– Jag tycker att det är ett riktigt bottennapp från vår sida, vi var inte tillräckligt bra i någon del av spelet, det var den sämsta matchen vi spelat, konstaterar han.

Västervik tog visserligen ledningen med första periodens enda mål (Saku Kinnunen) men det spel som de senaste veckorna varit vägvinnande gick inte att se mycket av.

– En blek insats i det stora hela. Vi var otajmade, vinner inte ett tek på hela matchen och såna saker. Inte alls nöjd med vad vi höll på med idag, säger tränaren Mattias Karlin.

Vimmerby var det hetare laget sett över 60 minuter plus övertid och hade ledningen med både 2–1 och 3–2. VIK fick slita hårt för att få till en kvittering i slutperioden.

Joakim Hagelin menar att laget absolut kan vara slitet då man tränat hårt under en tid, men vill inte gömma sig bakom det.

– Jag ska inte stå här och skylla ifrån mig på saker. Vi tränar hårt med långa dagar för att hitta vårt spel. Det kan sitta i kroppen och i knoppen men är verkligen ingen förklaring. Vi ska göra det mycket bättre än såhär.

Målen: VIK: Saku Kinnunen, Ludvig Jardeskog, Jacob Bjerselius. Vimmerby: Oskar Lindgren, Max Popovic, Oskar Gustafsson, Pierre Gustavsson.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!