Rögle avgjorde sent i mÄlrik match

Benjamin Smith blev hjĂ€lte nĂ€r han strax före slutsignalen satte sitt första mĂ„l i Rögle och avgjorde bortamatchen mot SkellefteĂ„. –Vi hade studsen med oss, sĂ€ger Smith.

Rögle slog SkellefteÄ med 5-4 i SHL-ishockeyn. Arkivbild.

Rögle slog SkellefteÄ med 5-4 i SHL-ishockeyn. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2020-10-24 18:04

TvĂ„ premiĂ€rmĂ„lskyttar med tysk anknytning sĂ„g till att Rögle kunde vinna en svĂ€ngig bortamatch mot SkellefteĂ„ med 5-4. Det avgörande mĂ„let slogs in strax före slutsignalen av amerikanen Ben Smith som Ă€r pĂ„ lĂ„n frĂ„n Adler Mannheim. Hans första mĂ„l i Rögletröjan innebar att Ängelholmslaget för andra matchen i rad vann med 5-4. I torsdags var det Frölunda som besegrades med samma siffror.

– Vi hade studsen med oss den hĂ€r gĂ„ngen, det kunde ha gĂ„tt Ă„t bĂ„da hĂ„llen. NĂ€r min lagkompis snappade upp pucken och passade mig slog jag till direkt och hade lyckan att se den gĂ„ in, sĂ€ger Smith, som nu gjorde sin sjĂ€tte match sedan han lĂ„nades in frĂ„n Adler Mannheim i tyska ligan.

"Trivs bra i laget"

PÄ meritlistan stÄr bland annat en Stanley cup-vinst med Chicago 2013.

Till Rögle Ă€r han utlĂ„nad fram till den 24 november. PreliminĂ€rt ska den tyska ligan starta igen i december efter att ha varit coronastoppad. Om inte detta sker han inte frĂ€mmande för en fortsĂ€ttning i Ängelholmslaget.

– Vi fĂ„r se vad som hĂ€nder i vĂ€rlden. Men jag skulle inte ha nĂ„got emot att stanna, trivs bra i laget och staden, sĂ€ger han.

Fartfest och mÄlfyrverkeri. SÄ gÄr det att sammanfatta mötet mellan tvÄ av ligans mest anfallsglada lag.

Sex mÄl i första perioden

Åtminstone var det i de bĂ„da första perioderna nĂ€rmast total fokus pĂ„ offensiven. Synd pĂ„ de i det nĂ€rmaste tomma lĂ€ktarna för det hĂ€r hade varit roligt för fler Ă€n 50 att se live.

Som den första perioden, dÀr det kunde noteras hela sex mÄl, tre för vardera laget.

Ben Smith var inte ensam om att göra sitt första mÄl i Rögletröjan. Inte ensam om att komma frÄn Adler Mannheim heller.

Första mÄlet i matchen gjordes nÀmligen av den tyske supertalangen Moritz Seider. 19-Äringen valdes som sexa av Detroit Red Wings i förra Ärets NHL-draft och lÀmnade efter förra sÀsongen Adler Mannheim för spel i AHL.

Nu hittade han, i sin fjÀrde match med Rögle, rÀtt med ett dragskott frÄn sin backplats.

Det hÀr kanske Àr ligans bÄda mest fartfyllda lag och det sprakade om tillstÀllningen frÄn första stund.

Everberg tvÄmÄlsskytt

Efter en period stod det 3-3 efter bland annat tvÄ mÄl av Rögles Dennis Everberg, som bÄda gÄngerna fick stÄ ganska ostörd framför SkellefteÄs mÄlvakt och först vinkla in en passning frÄn Niklas Hansson och sedan, efter bara fem sekunders powerplay, snappa upp en mÄlvaktsretur och slÄ in 3-3.

Även SkellefteĂ„ fick en tvĂ„mĂ„lsskytt i Jesper FrödĂ©n som gjorde bĂ„da sina fulltrĂ€ffar i numerĂ€rt överlĂ€ge. Det andra mĂ„let var FrödĂ©ns Ă„ttonde totalt och förde upp honom i topp av skytteligan.

Men det var knappast nÄgon tröst den hÀr kvÀllen. Efter fyra raka hemmasegrar kammade SkellefteÄ den hÀr gÄngen noll, trots bra spel lÄnga stunder.

– Defensivt var det en hel del brister, bland annat slĂ€ppte vi tvĂ„ mĂ„l pĂ„ fasta situationer. De var för billiga om man vill vinna en match mot ett topplag som Rögle, sĂ€ger SkellefteĂ„s trĂ€nare Stefan Hedlund.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!