Horsky efter jobbiga förlusten: "Ett steg framåt"

Vimmerby Hockey bjöd upp rejält till kamp mot serieledande Nybro. Men fick ge sig med uddamålet, 1–2. "Vi gör det bra, trots att vi förlorar", säger tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey, i den första perioden.

Ishockey2020-10-14 22:01

VH har haft ett stentufft program med många matcher på kort tid – och mot starkt motstånd. Inte minst då i onsdagens hemmamöte mot serieledande Nybro. Som så många gånger tidigare i det här klassiska hockeymötet, blev det jämnt, tätt och där små marginaler avgjorde. Det kunde egentligen ha slutat hur som helst.

– Tufft förstås att vi förlorar matchen, med det här var ett klart steg framåt jämfört med insatsen mot Karlskrona. Killarna steppar upp, visar bra attityd och vilja. Försvarsmässigt gjorde vi det också väldigt bra. Däremot kan vi bli bättre offensivt, där vi måste utnyttja chanserna vi har på ett bättre sätt, säger Phil Horsky.

Nybro inledde matchen klart starkast och tog tag i taktpinnen direkt, framför allt anfört av den skickliga förstakedjan med Sebastian Borg, Fredrik Strömgren och Matej Galbavy. Fullt logiskt kom också 0–1 drygt halvvägs in i perioden, låt vara på ett något slumpartat sätt, där pucken styrdes in av en hemmaspelare.

Avslutningen gick däremot i hemmalagets favör. Jonas Nyman skickade snyggt in kvitteringen i nättaket efter ett rappt handledsskott. Vimmerby hade också två jättelägen genom Ludvig Vännström och Gustav Jansson.

Mittperioden var spelmässigt Vimmerbys bästa. Tyvärr för lagets del så resulterade inte det i nätrassel.

– Jag tycker att vi borde haft ledningen inför den sista perioden, då hade säkert Nybro öppnat upp sig mer.

Istället var det Nybro som gick till den andra periodvilan i ledning med 1–2. Detta sedan Mathias Kemppi i en kontring iskallt väntade ut Tomas Rydén i VH-kassen och fick pucken i mål.

Vimmerby hade svårt att skapa tryck i sista perioden, mot ett smart och stabilt spelande Nybro. Det saknades tyngd offensivt.

– Det här var en bra hockeymatch. Kan vi spela så här så kan jag garantera att vi kommer vinna många matcher framöver, säger Phil Horsky.

Det här var Vimmerbys tredje raka förlust i serien. Efter fem spelade omgångar ligger laget sjua. Närmast väntar Hanhals på bortais i Kungsbacka.