Genomgång: Så gick det för VH:s konkurrenter i helgen

I fredags vann Vimmerby Hockey med 3–1 borta mot Tyringe. Under lördagen och söndagen spelades de övriga matcherna i omgång 12.

Halmstad Hammers åkte på en oväntad förlust i helgen.

Ishockey2020-11-15 18:38

Troja/Ljungby–Hanhals 7–1
Kommentar: Det dröjde drygt 19 minuter. Sedan fick serieledande Troja hål på Hanhals. Därefter var det aldrig något snack. Hemmalaget gjorde fyra snabba mål i den andra perioden. Efter 4–0 bytte Hanhals målvakt. Reduceringen till 7–1 kom i slutet av matchen. Noterbart är att Troja vann skotten med hela 56–20.

Karlskrona–Nybro 3–1
Kommentar: Det var hemmalaget som vann toppmötet i NKT Arena. Axel Lindström och Nestor Plarsmo gjorde de avgörande målen i slutperioden. Nybro, som inledde säsongen strålande, har halkat ner till en femteplats i den jämna tabellen. Karlskrona är tvåa.

Borås–Halmstad 3–0
Kommentar: En stor skräll. Formstarka Halmstad blev nollade mot bottenlaget Borås. Trots en tidig timeout i den andra perioden fick inte tabellfyran Halmstad ordning på spelet. Hemmamålvakten Viktor Andersson briljerade och räddade alla 36 skott.

Tranås–Mörrum 5–6
Kommentar: Det var en dramatisk match som svängde fram och tillbaka. Hampus Melén satte det avgörande 6–5-målet efter 55:37. Tack vare segern har tabellsjuan Mörrum bara två poäng upp till Nybro på rätt sida om Allettan-strecket. Tranås, som har möter Vimmerby på onsdag, är sexa.

Kalmar–Kallinge 2–3
Kommentar: Även åttan KRIF har fått igång poängproduktionen och smyger med i tabellen. I söndagens viktiga 3–2-seger mot Kalmar noterades Vimmerbykillen Eddie Levin för en assistpoäng.

Helgens resultat innebär att Vimmerby Hockey ligger trea i tabellen. Halmstad och Nybro har dock en match mindre spelad.