Målvakternas skräck slog till igen: "Har ett bra flow"

Upp i ensam skytteligaledning. Ingen i södra Hockeyettan kan matcha Mattias Wigley när det kommer till målskytte den här säsongen. "Jag har ett bra flow", säger han efter ännu en fullträff, i länsderbyt mot Kalmar (seger 4–3).

Mattias Wigley har nu gjort åtta seriemål den här säsongen.

Mattias Wigley har nu gjort åtta seriemål den här säsongen.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-10-29 11:02

Den hårt arbetande lagspelaren Mattias Wigley har utvecklats till en fruktad målgörare. Förra säsongen fick han "målfnatt" i fortsättningsserien på våren, då han stod för tio baljor på 18 matcher. I grundserien satte han sex. Man kan lugnt påstå att den 26-årige stockholmaren har fortsatt på den väl inslagna vägen den här säsongen. 

Mot Kalmar kom hans åttonde mål, i den nionde omgången. Alltså: han snittar nära på ett mål per match. 

– Jag får många fina framspelningar, säger han ödmjukt och fortsätter:

– Och flera av målen kommer i powerplay, i slottet. Det är bara för mig att skyffla in puckarna. 

I onsdags var han nära att bli segerskytt i ordinarie matchtid – efter just ett mål i numerärt överläge. Som så många gånger tidigare blev han fint framspelad av Jakob Karlsson, lurigt placerad bakom motståndarkassen. 

Är du förvånad att inte Kalmar hade koll på den varianten?

– De hade säkert koll på den, men det går så pass snabbt och många gånger har de ryggen vänt mot eget mål. När passningstempot är så pass högt, är det svårt att hänga med. 

Ni vann efter straffar, men vad hände egentligen i tredje perioden?

– Jag tycker att vi borde ha avgjort matchen efter två. Vi hade tillräckligt med lägen för att göra det. Tyvärr blir vi lite för passiva och de gör tre likvärdiga mål i matchen. Det är något vi får analysera. Men skönt förstås att vi kunde vinna till slut. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!