Historien upprepade sig – HV vann igen

Historien upprepade sig. Linköping förlorade femte matchen i följd mot HV71 i SDHL-ishockeyn.

Kennedy Marchment, till vänster, blev tvåmålsskytt för HV71 mot Linköping. Arkivbild.

Ishockey2020-09-30 21:10

Det blev 0–2 att läggas till de fyra förlusterna förra säsongen med 2–21 i målskillnad.

Kanadensiskan Kennedy Marchment gjorde båda målen. Fem minuter in i första perioden satte hon en straff och efter 16.25 i den andra styrde hon in 2–0 på amerikanskan Sidney Morins skott. Marchment har därmed gjort fem mål den här säsongen.

Hemmalaget plockade ut målvakten med ett par minuter kvar av matchen, men lyckades inte spräcka nollan.

I och med segern klättrade HV71 en placering i tabellen, till femte plats – en poäng bakom Linköping.