Luleå kvar i toppen och HV71 i botten

Luleå tog tredje raka segern i SHL-inledningen och gav därmed HV71 sin fjärde raka förlust. –Vi dominerade fullständigt i två perioder, men jag är inte nöjd med sista tio minuterna, säger Luleås lagkapten Erik Gustafsson.

Luleå jublar över 5–2-målet över HV71.

Ishockey2020-10-01 22:00

Det var då som HV71 sånär hämtade in Luleås 5–2-försprång. Matchen slutade dock 5–4.

– Vi har inte marginalerna med oss, men vi satte oss i skiten redan före sista perioden. Jobbar vi på som i tredje perioden klarar vi det här, säger HV-tränaren Niklas Rahm till C More efter matchen.

HV71 kom till Luleå både frustrerat och något stukat efter tre raka förluster i inledningen av SHL-säsongen.

Och inte blev det bättre av att hemmalaget kunde gå till en 2–0-ledning (mål av Jack Connnolly och Arttu Ilomäki) i första perioden. Hoppet tändes när Fredrik Forsberg reducerade i periodens sista minut.

– Det var skönt, ett viktigt mål för matchen, säger Forsberg till C More i periodpausen.

Det blev dock uppförsbacke direkt för Jönköpingslaget efter pausvilan då Isac Brännström satte 3–1 efter bara tolv sekunder.

Luleå utökade till 4–1 (Niklas Olausson) innan HV71 kunde få in sitt andra mål för kvällen (Simon Önerud). Men även nu släcktes det nytända hoppet snabbt. Efter bara 27 sekunder gjorde Nils Lundqvist 5–2.

– Jag är riktigt jädra förbannad. Vi måste gå ut i tredje perioden och gå för det, vi ska ha med oss poäng härifrån, menade målskytten Önerud till C More.

Tog ut målvakten

Han gjorde vad han kunde genom att reducera till 3–5 efter 35 sekunder av sista perioden. Och efter 11.38 kom 4–5-målet genom Anton Wedin.

Med nästan tre minuter kvar av matchen tog HV71 ut målvakten Hugo Alnefelt. Med sex utespelare på isen fick man tryck i Luleås zon och i slutsekunderna var också Lias Andersson nära att få in kvitteringspucken. I stället kunde HV71 åka hem efter en fjärde förlust i följd, den tredje med uddamålet.

I Luleå vilar man tryggt efter tredje raka segern.

– Vi har bra attityd och kampvilja i gruppen. Vi räknar inte med annat. Det är det som gör att vi får med oss tre poäng, säger Gustafsson till C More.

Luleå och Örebro toppar

Luleå toppar tabellen tillsammans med Örebro som också vunnit sina tre första matcher. På torsdagen blev det 5–3 mot Leksand sedan man vänt 1–2-underläge efter första perioden. Linus Öberg blev matchhjälte med sina tre mål.

Växjö såg till att Rögle inte nådde en tredje seger i svit, vann med 2–1 – smålänningarnas första trepoängare i höst.

Oskarshamn gick till 3–1 i första perioden hemma mot Färjestad. Sedan höll man undan och vann med 4–2. Det var Färjestads tredje förlust.