Målskytten efter förlusten: "Vi kommer bli bättre"

Vimmerby Hockey har det svårt mot topplagen. Mot Karlskrona blev det förlust – igen. "Det kommer vända snart. Jag tror hårt på det här laget", säger Victor Östling.

Bortamålvakten Marcus Hellgren gjorde en bra match. Det var bara Victor Östling (nummer 9) och Jakob Karlsson som lyckades överlista honom.

Bortamålvakten Marcus Hellgren gjorde en bra match. Det var bara Victor Östling (nummer 9) och Jakob Karlsson som lyckades överlista honom.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-11-22 20:09

Söndagens hemmamatch mot Karlskrona slutade 2–3. Det var VH:s sjätte förlust den här säsongen. Alla har kommit mot de största topp 5-konkurrenterna.

En kvart efter slutsignalen träffade vi Victor Östling utanför ishallen, när han tog en promenad i snålblåsten.

– Det här var en jobbig förlust. Det känns riktigt surt. Totalt sett gjorde vi en bra match, tycker jag. Det kunde ha gått hur som helst, säger Östling.

Hur ser du på er svaga statistik mot de övriga topplagen?

– Det är bra lag vi möter, men det känns mest som tillfälligheter. Frånsett matchen mot Troja i fredags (4–0) har det varit jämna och tajta matcher, där vi förlorat med uddamålet. Vi kommer ta revansch snart. Det är jag helt säker på. Känslan är att vi kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen går.

Karlskrona ledde med 2–0 efter den första perioden, efter två mål av Modo-lånet Linus Pettersson.

– Vi började matchen riktigt bra. Sedan fick vi en utvisning som gav Karlskrona momentum. Deras PP-spel var vasst, trots att vi hade en bra box, säger Victor Östling.

24-åringen från Stockholm gav Vimmerby ny energi i den andra perioden – när han reducerade till 1–2 efter 24:57. Det var Östlings första mål i VH-tröjan sedan ankomsten från SC Riessersee i tyska tredjeligan.

– Det är alltid skönt att göra det första målet, men eftersom vi förlorade gör det ingen större skillnad.

Hur upplevde du resten av matchen?

– Vi jobbade på och skapade en del lägen. Tyvärr hade vi oflyt med domsluten. Vi åkte på många tveksamma utvisningar, som gjorde att Karlskrona fick momentum gång på gång. Det var dåligt dömt, men det är sådant som händer. Förhoppningsvis jämnar det ut sig i längden.

"Stod på huvudet"

Karlskronas viktiga 3–1-mål efter 52:11 kom i just powerplay, när Todd Winder satt på utvisningsbänken. Återigen var det Linus Pettersson som nätade.

Jakob Karlsson reducerade till 2–3, fint framspelad av Gustav Jansson. Men VH kom inte närmare än så.

– Fem-mot-fem var vi absolut det bättre laget. Vi slog deras press, vi skapade chanser och vi gjorde det bra i försvarszon. Jag är verkligen stolt över hur laget uppträdde och hur vi kämpade. Det saknades inte mycket. De hade en duktig målvakt (Marcus Hellgren) som stod lite på huvudet, säger tränaren Phil Horsky.

Han var missnöjd med domarnivån.

– Vi fick utvisning efter utvisning. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi är ett disciplinerat lag, så det är svårt att förstå. Jag tycker synd om grabbarna. Man förväntar sig lite rättvisa.

Lusth nöjd

Phil Horsky tyckte att Vimmerby förtjänade att vinna. Det höll inte bortatränaren Mats Lusth med om efter matchen.

– Nej, det var rättvist att vi vann med 3–2. Sett över 60 minuter var vi det bättre laget. Vi hade mer av spelet, även om Vimmerby också hade sina sekvenser.

Lusth var framför allt nöjd med den första perioden.

– Vi visste att Vimmerby skulle komma ut hårt efter förlusten mot Troja, men vi hanterade det rätt så bra. Sedan spelade vi jättebra med hög fart och bra passningsspel. Det var kanske den bästa perioden på hela säsongen.

– Andra perioden var sådär. Då kom vi undan rätt billigt. I tredje var det stabilt. Vi drog oss tillbaka lite för att undvika snabba omställningar. Det var en skön och viktig seger, säger Mats Lusth.

Vad tyckte du om Vimmerby?

– Det är ett strukturerat och bra lag. De spelade ungefär som vi förväntade oss. Vi visste att det skulle bli svårt som tusan att vinna här.

Mattias Wigley, Sebastian Vidmar och Jakob Karlsson fick högst betyg i VH. På onsdag kväll väntar ytterligare en viktig match, borta mot tabellsexan Nybro som bara är två poäng bakom Vimmerby. 

Den rutinerade Karlskrona-tränaren Mats Lusth tyckte att Karlskrona vann rättvist.
Den rutinerade Karlskrona-tränaren Mats Lusth tyckte att Karlskrona vann rättvist.
VH–Karlskrona 2–3

Målen: 0-1 (11:39) Linus Pettersson, spel 5-mot-4, 0-2 (19:05) Linus Pettersson, spel 4-mot-4, 1-2 (25:57) Victor Östling (Pelle Ström, Philip Rondahl), 1-3 (52:11) Linus Pettersson, spel 5-mot-4, 2-3 (54:46), Jakob Karlsson (Gustav Jansson, Oscar Gustavsson).

Skott: 33-30.

Utvisningar: VH: 7x2 min. Karlskrona: 2x2 min.

Övriga resultat: Mörrum-Nybro 4-2, Kallinge-Troja 3-4, Halmstad-Tranås 5-1, Kalmar-Tyringe 5-2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!