SE ÄVEN: TV: Se hela matchen mot Lindome igen

Efter några svajiga veckor med svaga resultat och inte minst ett tränarbyte blåser det nu positiva vindar i ÅFF. Seger mot Lund i förra omgången, seger mot formsvaga Lindome under söndagen. Sex mycket välbehövliga poäng för ÅFF som för tillfället lämnat bottenregionerna i tabellen. Nye tränaren Tor-Arne Fredheim har stor del i för

– Vi har ändrat vårt sätt att spela litegrann och har jobbat mycket hårt med det på träningen den senaste veckan. Kul att det ger resultat på match också, sa Ryan Binns.

Artikelbild

| En upplyftande hemmapremiär blev det för Åtvidabergs FF i allmänhet och tvåmålsskytten Ryan Binns i synnerhet.

Engelsmannen kunde inte vara gladare efter söndagsmatchen på Linedvi utanför Göteborg. Efter ett tidigt baklängesmål på straff var det Binns som fixade den viktiga kvitteringen efter en halvtimmes spel. En blixtsnabb omställning, ett välplacerat skott och så var det 1–1.

– Ett fantastiskt fint anfall, berömde tränaren Tor-Arne Fredheim.

Bollskickliga Lindome dominerade spelmässigt och skapade visserligen en hel del bra målchanser, men allt som oftast fanns det ÅFF-ben i vägen i det egna straffområdet. Ryan Binns menar att det finns ett större lugn i laget i och med Tor-Arne Fredheims intåg.

– Vi känner oss lite mer säkra på vad vi ska göra nu, vi gör saker mer avsiktligt. Även om Lindome hade mycket boll tycker jag inte att det kändes så farligt. Vi tog många beslut som var rätt, var disciplinerade och jobbade hårt. En stor eloge till hela laget, sa Ryan Binns.

Han fick själv slå in ledningsmålet på straff sedan Alem Plakalo nickat bollen på en motståndarhand. Hemmapressen blev än värre mot slutet av matchen, men ÅFF:s kontringar blev också allt farligare. Det var just på en kontring som ÅFF sågade sig igenom avgjorde matchen. Inhoppande Felix Winter hade bara varit på plan i en dryg minut när han fick öppet läge och satte 3–1. Klappat och klart – tre nya poäng.

– Felix första touch i division 1 i år. Inte illa, sa Tor-Arne Fredheim.

Alem Plakalo fick en smäll mot axeln under den andra halvleken och tvingades till byte med kvarten kvar.

– Det ser väl inte så bra ut, han har riktigt ont i axeln, sa Tor-Arne Fredheim.

Positivt var att Andreas Johansson blev inbytt i den andra halvleken och är tillbaka efter sin fotskada. Även Dardan Mustafa och Daniel Rambin är på väg tillbaka från sina skador.

– Vi jobbade för varandra, man märker att det finns mycket energi i laget. Kul att vi kunde vända ett underläge och vinna, sa Tor-Arne Fredheim belåtet.

Vi tog många beslut som var rätt, var disciplinerade och jobbade hårt.

Ryan Binns.