Peter Karlsson fick under tisdagskvällen se en stark reaktion från sina förare, efter derby-debacle i både Västervik och Vetlanda. Laget vann hemmamatchen i Målilla med 54–36, och fick därmed med sig den viktiga bonuspoängen. En strålande kväll för alla Dacke-anhängare.

– Det var en härlig speedwaykväll med perfekta förhållanden. Vi fick återigen komma med fullt manskap, som förra matchen där jag såg positiva saker även om vi hade stolpe ut. Vilka heat vi har fått se här idag.

Lagledaren kan vara nöjd med hur hans lag tog sig an den här utmaningen. Efter Patryk Dudek och Frederik Jakobsens 5–1-seger i det andra heatet tappade Målilla-laget inte sin ledning. Man såg en glöd hos Dackarna som till slut vann med 54–36. Hemmalaget inkasserade sammanlagt sex "femettor" under kvällen, medan Vetlanda fick åka hem utan en enda i bagaget.

– Det är ett lag av världsklass. Vi har inte visat det riktigt innan, men idag klaffade det riktigt bra. Vi har ändå inte riktigt kommit igång som lag, men det självförtroende vi fick idag lär vi behöva de kommande veckorna när två tuffa bortamatcher väntar.

Patryk Dudek, PiotrPawlicki och Maciej Janowski tog alla tre dubbelt antal poäng. Oliver Berntzon körde hem tre heatsegrar, och Jacob Thorssell, Frederik Jakobsson och Artur Czaja bidrog även de. Även om den sistnämnda hade motorproblem och inte riktigt levererade som han kan.

– Alla är med och bidrar, vi gör det här tillsammans. Det var en viktig seger för klubben.

3413 personer hade tagit sig till Målilla denna vackra sommarkväll för att bevittna detta smålandsderby, som blev en stor succé för Dackarna. En klar förbättring sett till dem tidigare matcherna även om Karlsson hade velat se mer folk:

– Nästa gång får alla som var här ta med sig en kompis. Det här förtjänar mer publik. Vilken fantastisk speedway, jag var nästan mörkrädd och fick gå och lägga mig i depån ibland. Det var grymt att se.