Andersson Skill nysatsar: Blir domare

Han hoppade av som lagledare i Piraterna. Nu har Stefan Andersson Skill en ny idé för framtiden. Han ska bli speedwaydomare.

Motalakillen Stefan Andersson Skill har varit förare och lagledare. Nu satsar han på att bli domare i sin sport speedway. "Roligt att prova på", säger han.

Motalakillen Stefan Andersson Skill har varit förare och lagledare. Nu satsar han på att bli domare i sin sport speedway. "Roligt att prova på", säger han.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-12-10 09:30

– Jag skulle vilja prova på yrket. Då har man gjort det mesta. Det är ju ont om domare också, säger "Ando".

Stefan Andersson Skill har varit förare i många år på internationell nivå och han har också många år som lagledare i Piraterna bakom sig. Han har också varit förbundskapten i Svemos tjänst.

I år fick han tillbaka suget för sporten efter att ha haft ett par sabbatsår. Det var meningen att han skulle bli lagledare för Piraterna igen. Men under den ekonomiska krisen i höst hoppade han av uppdraget.

Nu blir Andersson Skill domare i stället. 5-7 februari går han en utbildning och han räknar med att börja döma i 80 kubik och division 1. Han siktar mot att döma i elitserien.

– Men det beror väl på hur jag sköter mig, säger han.

Vad säger du om Piraterna, att de klarade det?

– Det är skitkul, Daniel (Davidsson) har gjort ett hästjobb.  Men det är en del veteraner. De kommer att göra det bra i enstaka matcher, men det blir svårt att få ihop helheten, tror Andersson Skill.

"Andos" företag Probaco, arenanamnsponsor på Dunteberget i år, har inte fått någon förfrågan om att fortsätta sponsra Piraterna.

– Vi får väl se hur det blir, jag och företaget älskar speedway i alla fall. Vi tar ställning senare, säger Stefan Andersson Skill.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!