Jakobsen nära premiärpall: "Bra åk"

Förra säsongen handlade mest om uråkningar. Den här säsongen inledde Kristoffer Jakobsen, 28, med att sånär ta en pallplats. Svensken blev fyra i världscuppremiären i slalom – endast åtta hundradelar från pallen.

Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.

Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.

Foto: Marco Trovati/AP/TT

Alpint2022-12-11 10:39

Nervös inför, men väl i pisten höll Kristoffer Jakobsen nerverna i schack och gav sig själv ett bra utgångsläge i franska Val d'Isère.

Svensken inledde stabilt och var fyra efter första åket, 59 hundradelar efter ledande norrmannen Henrik Kristoffersen.

– Det var mycket nerver i dag, jag var orolig, men jag gjorde ett bra åk, sade Jakobsen till Viaplay efter det första åket.

Ett bra åk blev det även i det andra åket. Tillräckligt bra för en pallplats var det däremot inte.

Men det var nära.

Jakobsen åkte stabilt och var aldrig nära att tappa kontrollen och till slut räckte det till fjärde plats, endast åtta hundradelar bakom Loic Meillard som tog hand om tredje plats.

Vann gjorde norrmannen Lucas Braathen i överlägsen stil, 84 hundradelar före tvåan Manuel Feller och 1,06 före Jakobsen. Henrik Kristoffersen misslyckades med sitt andra åk och blev sexa.

För ett år sedan tog Jakobsen en andraplats just i den franska skidorten och ytterligare en pallplats före jul, men körde sedan ur i åtta tävlingar i rad, sju i världscupen och en i OS i Peking.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om