Linköping mötte toppkonkurrenten och regerande svenska mästarna Storvreta borta i onsdags i Superligan.

– Det är så klart en av säsongens tuffaste matcher. Storvreta har ett stjärnspäckat lag och i onsdags hade de fri entré så 2400 åskådare var på plats och det var bra tryck i hallen, säger Jesper Alm som bildade en kedja med Matej Jendrisak och Felix Lanver.

– Den omgivningen går inte att klaga på. Jag får ta en roll där jag jobbar lite längre ner i planen i defensiven och springer mycket för laget. Framåt ska jag ta emot bollar och få ner den djupt så vi kan bygga anfall därifrån. Det känns bra att få spela nu. Första sex matcherna i serien fick jag ingen speltid, men nu har jag spelat i de fyra senaste, säger Jesper Alm som noterades för ett mål mot Storvreta.

– Jag lyckades sno bollen av en back och kom fri. Vinkeln blev lite snäv, men jag lyckades lyfta in den med backhandsidan på bladet. Det var mitt andra mål och tredje poäng för säsongen.

Målet betydde reducering till 3-2, men Linköping mäktade inte med att utmana Storvreta på allvar utan det blev förlust med 6-4.

– Vi släppte lite lätta mål i början. Det blir svårt när vi släpper fyra redan i första perioden. Sedan såg det bättre ut i de två sista, men vi kom inte igång med vårt anfallsspel på riktigt så de vann rättvist. Annars känns det som laget börjar hitta rätt nu med de nya spelarna Max Wahlgren och Simon Palmén som håller riktigt bra klass, säger Jesper Alm.