Allsvensk rutin till VIBK

Vimmerby IBK kastar in allsvenskt meriterade anfallaren Robin Lennartsson från Craftstaden i kvällens hemmamatch mot Slätafly.

VIBK får förstärkning till kvällens match då Craftstadens Robin Lennartsson kliver in i laget.

VIBK får förstärkning till kvällens match då Craftstadens Robin Lennartsson kliver in i laget.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-11-16 14:18

Robin Lennartsson gör comeback på innebandyplanen efter ett års frånvaro på grund av en korsbandsskada. Han gör det i Vimmerby IBK i kvällens match mot Slätafly, tack vare det samarbetsavtal som VIBK har med allsvenska Craftstaden.

– Det ska bli riktigt skönt. Jag har tränat i tre-fyra veckor nu, och börjat komma in i tempot igen. Det som saknas är lite matchkänsla. Men jag är redo och fick godkänt från sjukgymnasten efter tester i onsdags, säger Robin Lennartsson. Lennartsson är 21 år, och har gjort sju säsonger i Craftstaden, där han noterades för 16 poäng (13+3) under säsongen 2016/17. Förra säsongen spolierades helt på grund av skadeproblem.

Lennartsson kommer dock att matchas försikigt i sin comeback på planen, och det är oklart hur varaktigt hans gästspel i VIBK blir.

– Det är inget bestämt, vi får se efter kvällens match, säger han.

Vad kan du bidra med?– Lite rutin skulle jag vilja säga, trots att jag är ganska ung. Men snabb och speed, men även bra defensivt arbete, säger Robin Lennartsson, som både kan spela forward och center.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!