Guide: Sport i tv under jul och nyår

Undrar du vad du ska göra med all ledig tid under mellandagarna? Här är all sport i tv du inte får missa.

Frida Karlsson har öppnat för Tour de ski, som är en av idrottshöjdpunkterna under mellandagarna. Kommer hon finnas med i den svenska landslagstruppen? Arkivbild.

Frida Karlsson har öppnat för Tour de ski, som är en av idrottshöjdpunkterna under mellandagarna. Kommer hon finnas med i den svenska landslagstruppen? Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Allmänt2022-12-23 16:00

+ 26 december, annandag jul.

Sverige spelar JVM-premiär

Sverige inleder junior-VM i ishockey med att möta Österrike. Lagets yngste forward, Leo Carlsson, kan på förhand ses som den offensiva stjärnan. På annandagen fyller han 18 år. Får han fira med premiärseger?

Nedsläppet sker klockan 19.30 svensk tid. Matchen sänds på SVT 2 och SVT Play.

Boxing day-fotboll i England

Premier League återstartar efter fotbolls-VM i Qatar. Då bjuds det på en smällkaramell med hela sju matcher under dagen. Första matchen sparkar i gång klockan 14 – sista klockan 22.00. Bland annat möter serieledande Arsenal West Ham i ett London-derby.

Alla sju matcher sänds på Viaplay.

+ 27 december

Storslalom i Semmering

Damerna åker storslalom i österrikiska Semmering. Efter att ha kommit trea och tvåa i de två inledande tävlingarna jagar svenska stjärnan Sara Hector sin första världscupseger för säsongen.

Första åket sänds i SVT 2 och på SVT Play klockan 10.00. Andra åket sänds klockan 13.00 i SVT 1 och på SVT Play.

Tyskland–Sverige, JVM i ishockey

Sverige möter Tyskland i sin andra match i JVM i ishockey i Halifax, Kanada.

Matchen sänds i SVT 2 och på SVT Play. Nedsläpp 19.30.

+ 28 december

Franska Ligue 1

Det vankas en hel dag av fotboll när den franska fotbollsligan sparkar i gång efter VM. Då spelas det sex matcher direkt. Bland annat möter den färska världsmästaren Lionel Messi och hans Paris Saint-Germain Strasbourg. Avspark klockan 22.00.

Alla matcher sänds av Expressen. Den första matchen har avspark klockan 16.00 och de sista klockan 22.00.

Skidskytte på fotbollsarena

Den årliga showtävlingen i skidskytte som hålls i tyska Gelsenkirchen på fotbollsarenan i staden är här. Det vankas både masstart och stafett på Veltins-Arena.

Sänds på Viaplay med start 18.10.

+ 29 december

Derby i hockeyallsvenskan

AIK tar emot Djurgården i det andra Stockholmsderbyt under mellandagarna i hockeyallsvenskan. Vilken av Stockholmsklubbarna klarar bäst av att spela två derbyn så tätt inpå varandra?

Båda matcherna har nedsläpp 19.00 27 respektive 29 december. Sänds på C More.

La Liga startar

Den spanska ligan sätter i gång efter VM-uppehållet – där tre matcher väntar. Bland annat tar storklubben Atlético Madrid emot Elche hemma på Wanda Metropolitano. Därtill ställs Real Betis mot Athletic Bilbao.

Första matchen har avspark klockan 18.00, sista 22.30. Alla tre matcher sänds på C More.

+ 30 december

Derby i SHL

Norrlandslagen Luleå och Skellefteå möts i Luleå. Serietvåan Skellefteå har visat god form den senaste tiden. Luleå har däremot blandat och gett – men man har en målvakt av högsta klass. I skrivande stund har Joel Lassinantti hållit nollan för 45 gånger – tangerat rekord i SHL-ishockeyn. Ett rekord som mycket väl kan vara hans eget när lagen möts.

+ 31 december

Spanskt derby

Nyårsafton bjuder på ett hett spanskt derby. Bland annat möter Barcelona Espanyol i ett Barcelona-derby på hemmaplan. Barcelona har storsatsat inför säsongen och leder La Liga med två poäng just nu – men är utslaget ur Champions League.

Avspark 14.00, sänds i C More.

Tour de ski inleds

Tour de ski börjar på årets sista dag. Då är det sprint i fristil i Val Müstair, Schweiz, som står på schemat. Det är ännu inte klart vilka svenskar som kör Tour de Ski 2022–2023. Truppen släpps efter julhelgen.

Finalpasset börjar 14.00 och sänds i TV6 och Viaplay.

+ 1 januari

Hockeyfesten fortsätter

Strax efter tolvslaget möter Juniorkronorna förhandsfavoriten, och hemmanationen, Kanada i JVM i ishockey. Således kan man inleda det nya året med topp-ishockey. På förhand ett riktigt krafttest för svenskarna. Orkar Sverige stå emot ett Kanada, som troligtvis har en dundrande hemmapublik i ryggen?

Kanada–Sverige sänds på TV6 och Viaplay. Nedsläpp 00.30.

Sara Hector jagar andra världscupsegern. Arkivbild.
Sara Hector jagar andra världscupsegern. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!