Det finns en stark kärlek mellan bollen och Alexander Gustafsson. Har alltid funnits. Men det är inte alltid bolltalangen ”Gson” fått utdelning för sin fina touch på fotbollsplanen. Att ha fin teknik och bra känsla är inte per automatik detsamma som att spelaren i fråga tar plats i laget.

Alexander vet hur det är.

– Nämen, det inte alltid som jag tagit plats. Jag la av med fotbollen där ett tag också, men nu känns det jäkligt bra, säger Alexander bara ett par dagar innan seriepremiären borta mot Frödinge.

"Stark startelva"

”Gson” har fått sin fostran i Kisa BK. De senaste säsongerna är det Horn/Hycklinge som fått ta del av hans fotbollskunskaper. Förra säsongen vill han dock glömma. Det är ett avskrivet kapitel.

– Det var inget roligt alls. Vi åkte ur serien. Men nu är det skillnad. Vi har bra go i gänget, trots att vi inte har världens största trupp.

Vad tror du då?

– Vi har en stark startelva. Får vi ha alla tillgängliga tror jag faktiskt vi kan kriga uppe i toppen. Det är ingen som tror på oss och det kan vara en fördel.

Har du några mål för egen del?

– Ja, att vinna skytteligan i division sex..., säger Alexander småskrattande och med glimten i ögat.

– Några mål brukar jag alltid göra varje säsong, men så värst många brukar det inte bli. Jag är nog egentligen mer en framspelare, tillägger han.

Genrepet inställt

Så här säger mångårige ledaren Lars Stahlin om läget i klubben i hans hjärta:

– Det är tufft. Vi har en väldigt tunn trupp och är därför sårbara vid skador och sjukdomar.

Försäsongen har därför varit upp och ner. Senast fick laget ställa in det tänkta genrepet mot VIF Akademi.

– Träningsmässigt har det varit bra i några veckor, riktigt dåligt i ett par. Det är mycket sjukdomar som stökat till det.

Trots att Horn/Hycklinge närmast kommer från spel i femman, så är känslan att laget slår ur underläge – just med tanke på den tunna truppen:

– Om alla är tillgängliga, ja... då är vi bra. Men det gäller att få till en helhet och få ihop det hela säsongen. Jag tror att starten blir viktig för oss.

Nyckelspelare?

– Tja, det är väl egentligen hela truppen. Vi hoppas att Emil Samuelsson (skadad hela förra året, men tillbaka nu) får vara skadefri och att "Macke" (Marcus Oscarsson Johansson) kan spela. Han är ett högst osäkert kort till premiären.

– ”Macke” är jäkligt viktig för oss, både på och utanför planen. Han är värdefull för oss, säger Alexander Gustafsson, som gläds åt att Fredrik Ohlsson från Slätmon nyligen kritat på för Horn:

– Det är en skön kille, bra att ha i ett lag.

Det är liraren ”Gson” också.