Erik Adielsson satt i sulkyn bakom den stora talangen Global Adventure som segrade på fina 1.13,3 över kort distans.

Han fick ett styggt lopp av mig i dag men han klarade det också, han var bara bäst, sade segerkusken som vann loppet för andra gången.

Erik Adielsson tänker på en situation efter cirka 500 meter av loppet. Han hade förvisso hittat andrapar utvändigt från spår tolv med Global Adventure, men han valde ändå att styra fram sin häst utvändigt om ledaren.

"Inget vackert lopp"

Det var inget vackert lopp av mig direkt, men om vi skulle vinna så var det nog det bästa alternativet, trots allt. Om jag hade suttit kvar i andrapar utvändigt hade vi fått dra fram Belker i tredjespår på sista långsidan och det hade nog varit tuffare för honom. Men det är en jättefin häst som fortfarande är obesegrad och jag är glad att jag får chansen att köra Global Adventure. Han löste flera situationer själv under loppet, en väldigt mogen tvååring, och Svante har gjort det igen, berömde Adielsson.

Global Adventures nästa uppgift blir Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro om en månad. Det loppet har Adielsson/Båth vunnit de två senaste åren med Coin Perdu och Global Welcome.

Amatörtränaren Susanne Richter upplevde en av sina bästa travdagar i Örebro. Hon tränar tio hästar, tre av dom startade på V75.

Det blev två vinster med Ural och MT Joinville. Visitor blev trea i den sista V75-avdelningen utan att få helt fritt.

Det har varit en otrolig dag, jag är jätteglad, jublade Susanne Richter.

Richters hästar är starka och vältränade. Båda segerhästarna travade utvändigt om ledaren men det gjorde inget.

"Hur stark som helst"

Ural var hur stark som helst. Utvändigt ledaren över kort distans gjorde absolut ingenting för Ural, det var snarare en fördel. Han vann väldigt lätt och Susanne har gjort ett bra tränarjobb, sade Örjan Kihlström.

Jorma Kontio körde MT Joinville till seger i V75-6.

Hästen kändes stark hela vägen, han hade gjort sig förtjänt av den här segern efter flera bra insatser, tyckte Kontio som även vann med Lexington Hall på V75.

Båda hästarna kommer troligen att göra några starter i Frankrike i vinter. Där kommer de att trivas fint över de längre distanserna.