Det var ingen typisk 0–0-match. Och mötet mellan Vimmerby IF och Högsby IK skulle inte heller sluta mållöst. Det såg Rickard Thuresson till när han klev fram och avgjorde i den 82:a minuten.

– Det var både en lättnad och samtidigt en rättvis belöning för det spel som vi visade upp idag, säger Dragan Zivic, tränare i Vimmerby IF.

Chanser fanns det gott om, från båda lagen. Högsby skapade farligheter på fasta situationer och hade bland annat två ramträffar.

Artikelbild

Men det var Vimmerby IF som skapade de hetaste chanserna. Mohammed Jafr gjorde en ny kanonmatch och sprang ifrån Högsby-försvaret gång på gång. Tillsammans med Joakim Storm och Rickard Thuresson kombinerade sig Jafr fram till fina avslutslägen, dock utan att få dit bollen.

Spelmässigt var Vimmerby det bättre laget och defensivt hade VIF bra koll på motståndarna, för det mesta. Det var just hörnor, frisparkar och långa inkast som skapade viss oreda i hemmalagets straffområde.

Dragan Zivic sa inför matchen att han skulle vara nöjd med en poäng.

Hur nöjd är du nu?
Artikelbild

– Nu är jag extra nöjd. Psykologiskt är det så att man blir besviken om man förväntar sig mycket. Men är man ödmjuk och realistisk då blir man extra glad, säger Dragan Zivic efter matchen.

Vimmerby radade upp chanser, särskilt i inledningen på de båda halvlekarna.

– Tänker man på vilken kreativitet vi hade i vårt anfallsspel så tycker jag att vi skulle ha vunnit matchen med större marginaler. Men 1–0 är den sötaste vinsten. En uddamålsvinst är lika starkt positiv som en uddamålsförlust – som vi hade mot Mjölby och Tord – är negativ.

Vimmerby IF har inte fått den bästa starten på serien. Men med två segrar i bagaget ser det nu bättre ut.

– Jag är väldigt glad att grabbarna får bekräftelse på att vi är starka hemma, och att vi kan vinna mot vem som helst när vi jobbar för varandra. Serien är jämn på så sätt att alla kan vinna mot alla.