Viktig seger för topplaget Södra Vi

Södra Vi slog HM IS på hemmaplan med 5–3 och tog en mycket viktig seger i kampen om kval till division fyra.

Södra Vi slog HM IS efter en målrik match.

Fotboll2019-08-29 20:47

Serietrean Södra Vi ställdes mot seriefemman HM IS på hemmaplan under torsdagen i division fem. Det blev hemmalaget SVIF som fick den bästa starten och kunde gå in till halvtidsvilan med en 2–1-ledning. Man missade även en straff precis innan halvlek.

– Vi leder välförtjänt med 2–1 i halvtid, säger Peter Magnusson, tränare i Södra Vi.

SVIF gick ut i andra halvlek och uttökade sin ledning innan HM IS reducerade till 3–2. Hemmalaget hade dock inga planer på att tappa poäng och satte fyran och femman. HM IS fick sedan in ett tröstmål till 5–3.

– Det är två anfallsglada lag som möts och de (HM IS) är inte ofarliga utan trycker ned oss stundtals. Men vi reder ut stormen och står upp bra, säger Peter Magnusson.

Hela SVIF-laget fick beröm av Magnusson. Målen för dem gjordes av Adrian Mathiasson, 2, Ossian Mathiasson, Robin Hammar och Filip Frejd.