Så gick det för Vimmerby Hockey

Tredje träningsmatchen. Tredje bortamötet. I kväll stod Nyköping för motståndet för Vimmerby Hockey. Och det blev VH som gick vinnande ur kampen (3–2).

Vimmerrby vann träningsmatchen mot Nyköping.

Ishockey2019-08-22 21:26

Det var målsnålt värre efter två spelade perioder. Faktum är att det dröjde till den 35:e minuten innan nollan spräcktes. Och det var Vimmerbys nyförvärv Linus Ljung som fixade 0–1 för VH. Han assisterades av Oliver Kempainen och Max Popovic.

Målet gav Vimmerby energi och det var ytterst nära att 0–2 hade kommit då Oliver Kempainen hade fritt läge.

Vimmerby startade den tredje akten mycket starkt och hade ett grepp första tio minuterna. Rättvist var det gästerna som även gjorde matchens andra mål – och det var snyggt. Pelle Ström fick bra träff och sköt i nättaket.

Nyköping kom dock tillbaka och lyckades både reducera och kvittera. Kvitteringen kom i slutminuterna.

Mattias Wigley var nära att bli matchvinnare i slutsekunderna, men så blev det inte. Han väntade istället en bit in i förlängningen, då han assisterad av Oskar Carlsson ordnade matchvinnande 3–2.

VH vann välförtjänt. Många var bra i laget, där Oscar Walldén får beröm, liksom Anton Carlsson, Max Popovic och Martin Jönsson.