De tar över Mossebo Gästhem

Mossebo blir matnavet för det spektakulära glashotellet i Gullringen – mannen bakom de storslagna planerna, Andrew Johnston, ser möjligheter när han går in som ny delägare i den anrika restaurangen tillsammans med syskonen Clara Rylander och Andreas Nibelius. ”Det här är jättespännande”, säger Clara Rylander, som blir ansvarig för driften.

Andrew Johnston, Boxholm och Älvsjö, Clara Rylander, Gullringen och Andreas Nibelius, Jönköping är nya ägartrion bakom Mossebo Gästhem.

Andrew Johnston, Boxholm och Älvsjö, Clara Rylander, Gullringen och Andreas Nibelius, Jönköping är nya ägartrion bakom Mossebo Gästhem.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Pelarne2019-08-22 06:00

Efter snart 17 år lämnar Pernilla och Andy Rudolfsson över sitt skötebarn Mossebo Gästhem, som hittills bara haft två ägarpar under sina 34 år med restaurang- och cateringverksamhet.

– Vi känner oss färdiga, och jag har velat sälja i flera år, men hunnit ångra mig några gånger. Man är ju noga med att Mossebo lever vidare i samma anda, säger Pernilla Rudolfsson.

Från 1 oktober tar Clara Rylander, Andreas Nibelius och Andrew Johnston över verksamheten. Andrew Johnston och Brännebro Kraft AB har som bekant enorma planer för Gullringen med kraftstation, konferensanläggning och unikt hotell i glas. Nästa höst ska fundamentet till hotellet vara på plats med fortsatt byggande våren därpå, om allt går enligt plan.

– Att vi träffades var en slump. Clara stöttade med catering på ett informationsmöte vi hade i Gullringen och personkemin stämde. Min ingång i det här är att jag ser att de två verksamheterna kan stärka varandra. Tanken är att vi ska ha kafé och restaurang i Glashotellet på sikt, men vi kommer också behöva stötta upp med catering och då vill vi veta var maten kommer ifrån, säger Andrew Johnston.

Clara Rylander driver sedan tidigare Rokulla Pensionat och även hon ser pusselbitar trilla på plats i och med övertagandet av Mossebo.

– Rokulla är stängt på vintern och nu tar vi över Mossebo lagom till julbordssäsongen. Mossebo blir en förlängning av Rokulla och tvärtom.

Tredje delägaren, Andreas Nibelius, har ett förflutet i restaurangbranschen och kommer att gå in praktiskt i verksamheten vid toppar.

– Eftersom även min och Claras mamma Christina kommer att arbeta här blir det rena familjeföretaget, jätteroligt, förstås.

Clara Rylander blir driftansvarig och några större förändringar kommer det inte att bli.

– Man ska känna igen sig på Mossebo och vi behåller catering och bröllop utöver restaurangen. Men vi kommer också att göra lite ansiktslyftningar och mitt nörderi vad gäller bakning kommer att smitta av sig här. Eftersom jag redan gör bröllopstårtor kan vi få en helhetslösning.

En restaurang på landet, mellan Vimmerby och Mariannelund, är det inte svårt att få folk att hitta hit?

– Läget är perfekt. Här passerar mängder av folk till och från Katthult, Bullerbyn, Filmbyn och Astrid Lindgrens Värld. Sommartid är merparten av våra gäster spontanbesökare, säger Andy Rudolfsson.

Och vad ska ni göra nu?

– Den 29 september avslutar vi med avskedsmiddag, då de nya ägarna också kommer att presenteras. Vi fortsätter driva Lönneberga vandrarhem, sedan får vi landa i det här, vi får se hur det känns när julborden börjar rulla in. Men jag har sagt att jag kan hjälpa till i övergången, säger Pernilla Rudolfsson.

"Det ska bli jättespännande och jätteroligt. Jag har ju mest erfarenhet av bakning, men min mamma Christina Nibelius kommer att bli anställd i köket och min bror Andreas har en bakgrund i restaurangbranschen", säger Clara Rylander.
"Det ska bli jättespännande och jätteroligt. Jag har ju mest erfarenhet av bakning, men min mamma Christina Nibelius kommer att bli anställd i köket och min bror Andreas har en bakgrund i restaurangbranschen", säger Clara Rylander.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!