Mycket slarv när VH föll i derbyt

Vimmerby Hockey inledde lika bra mot Tranås, som de avslutade mot Nybro. Då blev det seger – nu var inte VH ens nära. TAIF vann enkelt med 5–1. "De är hetare än oss”, säger Mattias Lindén.

Tranås var hetare än Vimmerby i söndagens träningsmatch och vann klart.

Ishockey2019-08-18 18:04

Roman Semjonovs satte tre mål mot Nybro i onsdags. I derbyt mot Tranås höll han sig framme igen och gjorde 0–1 för Vimmerby efter åtta minuters spel. Ledningsmålet kom efter en snabb spelvändning, där Edwin Johansson och Jesper Bärgård assisterade. Bara några sekunder efter målet var Vimmerby ytterst nära att näta igen. Oscar Gustafssons friläge räddades dock av Tranås målvakt.

VH fick istället ett fint läge att göra 0–2 när hemmalaget drabbades av en utvisning. Mål blev det... men bakom debuterande Vimmerby-målvakten Oscar Walldén. Kvitteringen var en riktig bjudning från VH, där en back passade rakt i gapet på Rasmus Koskinen. Han satte enkelt 1–1.

– Det är försäsongsmisstag och sånt som händer, säger assisterande tränaren Mattias Lindén.

Mittperioden blev ganska händelselös och tempofattig – tills Tranås höjde sig ett par klasser i slutet av perioden. Exakt fem minuter före andra periodvilan satte Tobias Sjöqvist 2–1. Sedan var det dags för en ny bjudning från Vimmerby. Tranås tackade och tog emot. Lukas Isaksson rakade in en retur bakom Walldén.

Vimmerby fick ett utmärkt läge att komma in i matchen igen, då de fick möjlighet att spela fem mot tre i nära en och en halv minut. Men nä, något mål blev det inte.

Istället kom två snabba TAIF-mål i inledningen av den sista akten. Och derbyt var avgjort. I VH saknades trion Christoffer Rasch, Oskar Carlsson och Max Popovic. Vimmerby gjorde på det hela taget en ganska så slätstruken insats och kom inte upp i samma nivå som mot Nybro i den första träningsmatchen.

– Vi lägger inte så stor vikt vid det här. Vi har inte hittat linjerna i vårt spel än. Det är såna saker vi ska träna på framöver och även mer detaljstyrning i power play och så vidare, säger Lindén.

Han gav beröm till Joe Stridell och backbesättningen. VH gick runt på fem backar i matchen. I nästa träningsmatch väntar Nyköping.