Hon blev femmålsskytt för HFK

Hultsfreds FK vann mot Gullringen under söndagen och befäste sin serieledning i division fyra. Matchen slutade 9–0, efter bland annat fem mål av Caroline Phalén.

Julia Ingemarsson fick beröm för sin insats i HFK.

Fotboll2019-08-11 18:28

Det var inget snack om saken på Knektavallen under söndagen. HFK gjorde processen kort med Gullringen och vann med 9–0. Efter tio minuter hade HFK en 2–0-ledning och man gick in till pausvila med 4–0, innan man gjorde fem nya mål i andra halvlek.

– Det var lite synd om Gullringen som bara hade en avbytare medan vi hade full trupp. Vi är lite för bra för dem när det kommer till det. Men man kan väl säga att det var en dag på jobbet för oss, säger HFK:s tränare Peter Jaldefeldt.

Han berömde femmålsskytten Caroline Phalén för sin insats. Även Julia Ingemarsson, som gjorde ett mål och spelade fram till flera mål, fick beröm.

Övriga målskyttar för HFK var Laura Solterbeck, Pauline Schmidt och Nathalie Helgesson.