Det spelades ett flertal matcher i division 6 under fredagskvÀllen med lokal anknytning.

Jesper SkÀlhammar gjorde ett av mÄlen nÀr AIS vann.

Fotboll2019-08-09 22:47

HammarsgĂ€rde-Frödinge: 1–2

Frödinge/Brantestad vĂ€nde underlĂ€ge till seger med 2–1 borta mot HammarsgĂ€rde.

Hemmalaget ledde med 1–0 paus, men med tvĂ„ mĂ„l inom loppet av sex minuter sĂ„ hade gĂ€sterna vĂ€nt underlĂ€get till ledning i andra halvlek.

– Jag tycker det var ett rĂ€ttvist resultat. De var lite bĂ€ttre i första halvlek och vi bĂ€ttre i andra halvlek samt skapade lite flera mĂ„lchanser, sĂ€ger Robert Blomberg i Frödinge/Brantestad.

BÀst hos gÀsterna var Jonathan Andreasson och Axel Hoppe Adolfsén.

HammarsgÀrdes mÄl gjordes av Filip Wilke. Frödinge/Brantestads mÄlskyttar var Pontus Thuresson och Alex Gunnarsson.

Tolg-VSGF/JAIK: 4–0

Virserum/JĂ€rnforsen var underdogs inför matchen – och de hade faktiskt inte sĂ„ mycket att sĂ€ga till om under sjĂ€lva matchen heller.

– Det var ett mycket bra lag vi mötte, det visste vi. Men jag tycker Ă€ndĂ„ att 4–0 till dem var siffror i överkant. Segern var Ă€ndĂ„ rĂ€ttvis, men lite jobbigt att vi slĂ€pper in tre mĂ„l pĂ„ fasta situationer, dĂ€r de tvĂ„ första kom efter hörnor som gick rĂ€tt in i mĂ„l, sĂ€ger Emir Asic.

VSGF/JAIK hade inga hundraprocentiga chanser i matchen mot detta Tolg, som gick upp i serieledning. BĂ€st i Virserum/JĂ€rnforsen var Axel Arvidsson och Erik Arvidsson.

Ankarsrum-Hebe: 4–1

Toppen mot botten i division sex nĂ€r Ankarsrums IS besegrade IF Hebe under fredagen med 4–1 pĂ„ hemmaplan. AIS gick upp till en 3–0-ledning i första halvlek genom mĂ„l av Jesper SkĂ€lhammar, Robin ThorĂ©n Johansson och Christoffer Fröberg. 3–0 stod sig till halvtidsvilan och direkt i inledningen av andra halvlek kom ocksĂ„ 4–0. Den hĂ€r gĂ„ngen genom Adam Edström. Hebe fick in ett tröstmĂ„l i den 55:e minuten genom Rasmus Sandsborg men kom aldrig nĂ€rmare Ă€n sĂ„.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!