Ohlsson: "Extremt skönt med seger"

Gullringens GoIF kan slå sig själva för bröstet för en mycket väl genomförd höststart. Hvetlanda besegrades med 3–1, siffror som till och med kanske borde varit större. "Hade kunnat vinna med 6–0", säger tränaren Daniel Ohlsson efter triumfen.

Gullringen stod för en stark höstpremiär genom att besegra Hvetlanda med 3–1.

fotboll2019-08-02 22:05

Fredagskvällens match mellan Gullringens GoIF och Hvetlanda kändes på förhands att de skulle bli en mycket oviss historia. Ett Gullringen med mycket revanschlusta i sig mot ett Hvetlanda som haft en stark vår.

Inledningsvis på var det Hvetlanda som hade taktpinnen på Gullemon, men gästerna hade mycket svårt att skapa heta målchanser.

Istället, från egentligen ingenstans, var det hemmalaget som tog ledningen i 26:e minuten genom Rasmus Bexell på nick efter en långboll från mittplan.

1–0 blev också 2–0 tio minuter senare. Erik Lindblad hann först på en andraboll och rakade in tvåan.

– Vi blir tillbakatryckta första 20 rätt rejält. Men vi är riktigt kliniska när vi väl får lägena i första halvlek, menar Ohlosson.

Ja, det var ett extremt effektivt Gullringen under första 45. Precis innan halvtid kom också 3–0 för gulsvart, denna gång genom Anton Holm med pannan.

– I paus sen sa sa vi att vi skulle köra vidare hela matchen ut. Vi skulle inte börja slappna av.

I den andra halvleken var det ett bortalag som hade svårt att skapa något. Men firma Holm-Bexell i hemmalaget, de ställde till med mycket oreda i Hvetlandaförsvaret. Båda hade chans på ytterligare varsitt mål, men matchen slutade till sist 3–1 efter ett praktmål från gästernas Ali FahedArifAl-Sadoon med kvarten kvar.

– Hade vi varit lika kliniska som i den första halvleken hade vi kunnat vinna med 6–0 i dag. Men det är de tre poängen som räknas i slutändan, extremt skönt med seger i en höststart, säger en nöjd Daniel Ohlsson.

Men det var inte riktigt en ren och skär drömseger för Gullringen. Unge Olle Eriksson hade bara varit på planen i 3-4 minuter i andra halvlek innan han vred till sitt knä, som han haft problem med tidigare under försäsongen. Eriksson fick till slut bäras av planen med hjälp av en bår.

– Det är för tidigt att säga hur allvarligt det är. Han får åka hem nu så får vi se hur knäet är i morgon och övermorgon. Förhoppningsvis är det inget allvarligt. Jag tycker riktigt synd om honom.

Ohlsson berömde hela laget för sin insats med extra plus till Anton Holm, Jesper Wärnehall och Erik Lindblad.

– Alla tre sprang och jobbade något kopiöst. Det var riktigt kul att se.

I och med seger tar Gullringen ett rejält skutt i tabellen. Från niondeplats till en fjärdeplats i det mycket jämna mittenskiktet.