VMS-stjärnan skadade sig på tävling

Vimmerby MS-stjärnan Filip Bengtsson var med i täten av endurotävlingen Stångebroslaget när han råkade ut för en vurpa. Bengtsson landade olyckligt och kunde inte fortsätta tävlingen.

Målgång på tvåmilabanan där de flesta åkare hade att åka fyra varv. Ett regn gjorde banan riktigt tuff.

Enduro2019-07-07 17:30

Enligt de första rapporterna handlar det om ett nyckelbensbrott för Filip Bengtsson. Skadan kommer olägligt för VMS-föraren, som jagar ett SM-guld i motocross.

På herrsidan i Stångebroslaget vann Albin Elowson, Skövde, sin tredje raka seger. Tvåa kom Oskar Ljungström, Falköping, och trea Robert Friberg, Tibro.

– Generellt är jag bra i lera. Man får kriga sig fram, får inget gratis, säger Albin Elowson som kört Stångebroslaget sedan han var liten.

Calle Bjerkert, Vimmerby MS, körde in på en tiondeplats.

I damklassen segrade Hanna Berzelius, Linköpings MS. Berzelius körde sina fyra varv på två timmar och 32 minuter och var riktigt slutkörd i mål.

– Sjukt slitigt. Den tuffaste bana jag åkt på i Stångebroslaget. Det var geggigt, lerigt och hål i spåret. På första varvet körde jag ned i ett hål, fick bröstet i styret och tappade luften, berättar Hanna.

Linköpings MS tävling, som arrangerats sedan slutet av 1990-talet ihop med försvarets enduroklubb, var den största hittills med 1 800 anmälda åkare och totalt 30 000 personer i publiken på tre dagar.

– Det var mer publik förra året, men det beror nog på vädret och regnet som kom, säger Magnus Josefsson i arrangörsklubben.