Blev straffade av serieledarna

Vimmerby IF lyckades inte vända på den dålig trenden. Serieledande Tord straffade VIF:s slarv runt eget straffområde och vann med klara 4–0. "De är mer rejäla i båda straffområdena", säger vikarierande tränaren Jesper Lätt.

Det blev ingen rolig våravslutning för VIF som gick på sommaruppehåll med en storförlust.

fotboll2019-07-03 22:27

Det var en match där både Vimmerby IF och IK Tord ville avsluta vårsäsongen på allra bästa sätt. Med 0–4 på resultattavlan vid fulltid hade VIF misslyckats med uppdraget och får nu gå till sommaruppehåll med en svidande förlust.

– Jag tycker vi gör en bra match tills en bit efter att de sätter 2–0-målet. Vi gör då det vi ska, men sen blir vi väldigt hårt straffade av våra egna misstag. De är mer rejäla i båda straffområdena, säger Vimmerbys tränare för dagen Jesper Lätt.

Ja, det var det individuella spelet som kostade Vimmerby dyrt i kväll. Gästande Tord tog enkelt ledningen redan i den sjunde minuten genom Albin Carlsson på nick efter en frispark inslagen en bit till vänster utanför straffområdet. Men efter ledningsmålet var det ganska jämnt spel och i paus var ställningen fortsatt 0–1. – Vi har lägen att sätta dit bollen, men det är precis det som är skillnaden mellan att vara ett topplag och tvärtom. Tord satte lägena de fick, menar Jesper Lätt.

Det var i den andra halvleken som misstagen började dyka upp allt oftare i Vimmerbylaget. I den 55 minuten fick VIF inte undan bollen efter en frispark och efter en ribbretur kom 0–2.

Sedan dröjde det bara några minuter innan också trean kom efter att gästerna runnit igenom på vänsterkanten. Om inte detta var spiken i kistan var definitivt 0–4-målet det som kom i 73:e. Målet kom till efter att Vimmerby, som många gånger i matchen, tappade bollen precis utanför eget straffområde.

Den här våravslutningen med fyra raka nederlag vill VIF glömma illa kvickt.

– Det är surt just nu. Det är såklart inte roligt att gå till uppehåll med en sån här förlust, men det är bara ta nya tag till hösten nu och kriga på.

Är det med andra ord ett välbehövligt uppehåll som stundar nu?

– Det är skönt att vi får ett break nu ja. Vi får släppa fotbollen nu i två veckor och sen börja gnugga på nytt, säger Jesper Lätt som plussar Markus Ahl och Oskar Bergman för sina insatser.