Håårdh slog personbästa i Göteborg

Södra Vi IF:s Sebastian Håårdh tävlade under fredagen i Världsungdomsspelen i Göteborg. Det slutade med en elfteplats och personbästa utomhus i längd för Håårdh.

Södra VI IF:s Sebastian Håårdh.

Friidrott2019-06-28 16:36

Sebastian Håårdh, som representerar Södra Vi IF, är en lovande friidrottstalang och den här veckan fanns han med i startlistan när Världsungdomsspelen skulle avgöras på Ullevi i Göteborg. Turneringen är Nordens största friidrottstävling på ungdomssidan och Sebastian Håårdh ställde upp i klassen P14 i längdhopp som avgjordes under fredagen.

I kvalhoppet på förmiddagen hade Håårdh inga som helst problem med att kvala in till finalen och tog det på ett hopp. Han satte även personligt rekord i längdhopp utomhus när han hoppade 5,59 meter och slog sitt tidigare rekord på 5,37. I finalen missade han dock det sista finalhoppet och fick nöja sig med en elfteplats och 5,51 meter som bäst.

– Det är väldigt starkt av Sebastian som är med och slåss med de största fiskarna i hans åldersgrupp nu, säger Anders Håårdh, far och tränare till Sebastian och fortsätter:

– Han har inte riktigt varit de stora tävlingarnas deltagare. Det krävs lite mer erfarenhet för att vara med i den absoluta toppen, men det är ändå kanon det han presterar och förbannat häftigt att vara med och tävla här, säger Anders Håårdh.

Inför turneringen var förhoppningen att nå finalen, vilket Sebastian gjorde relativt enkelt.

– Final var vad han hoppades på men sedan ville han väl mer i finalen.

Södra Vi har fler ungdomar med i Världsungdomsspelen. Linnea Lind ställde upp i grenarna 800 meter och längdhopp i F14-klassen. Julia Karlsson var även hon med i längdhopp i samma klass. Det blev dock inga medaljer för dem heller.