Återblicken: Han ledde skytteligan

I tidningsarkivets gömmor hittade vi denna gång fotboll, tennis och skytte. Här är veckans återblick.

1979 gjorde Thomas Pettersson, Kjell Nord och Jan Carlsson målen för Tuna i derbysegern mot Djursdala.

Återblicken2019-06-26 17:00

Det hände för 10 år sedan:

För traktens fotbollskännare är Rickard Thuresson känd som en stark målskytt. På de fyra senaste matcherna har Vimmerby-forwarden gjort åtta mål i division tre. Totalt har det blivit elva mål, vilket räcker till ledning i skytteligan efter tio spelade omgångar. – Många av målen har kommit i boxen. Förr kunde jag springa ifrån försvararna, men det gör jag inte längre. Det har väl lite med åldern att göra..., säger den 22-årige Thuresson.

Det är inte bara "Thure" som är i bra form. Vimmerby toppar division tre-tabellen tre poäng före Tord.

Det hände för 20 år sedan:

Nu kan det konstateras. Utan någon som helst prutmån. Vimmerby Tennisklubb har förmånen att i sina led och i klubbens stora ungdomsverksamhet ha en spelare som är rankad trea i Sverige – nämligen Daniel Kumlin. Detta befästes vid den stora Båstadsturneringen. Där gick nämligen Daniel till final i både singel och dubbel bland hela 205 ungdomar. I Båstad spelade VTK:aren 13 matcher på sex dagar. En tuff men framgångsrik vecka således.

Det hände för 30 år sedan:

Ann-Christine Engdahl, Venas 21-åriga skytteamazon, fortsätter att rada upp segrar från banskyttetävlingar. På Kejsarlundsbanan i Västervik skrev hon historia när hon blev den anrika Västerviksträffens första kvinnliga mästerskytt. Från hela sydöstra Sverige fanns skytteelit på plats, men ingen rådde på Ann-Christine som var omutlig i finalen och kunde ta guldmedaljen med en poäng tillgodo på Linköpings storskytt Henry Östensson. I och med segern får Ann-Christine Engdahl namnet ingraverat i det förnämliga vandringspriset, en grötskål i tenn.

Det hände för 40 år sedan:

Så sprack den då, Djursdalas nolla i förlustkolumnen. Det blev nämligen vinst för IFK Tuna i kommunderbyt på Dalavallen i Djursdala. Efter en mållös första halvlek med tämligen mediokert spel, så "exploderade" Tuna i den andra halvleken. När slutsignalen gick stod man som segrare med 3–1. Ett resultat som var helt rättvist med tanke på Tunas propagandafotboll efter paus. Ett DSK som innan den här matchen inte förlorat någon seriematch i år, gick ut på Dalavallen som serieledare. Men som några sådana uppträdde man definitivt inte i den här matchen. Thomas Pettersson, Kjell Nord och Jan Carlsson gjorde målen för Tuna. Sven Karlsson gjorde Djursdalas tröstmål i matchens sista minut.

1999 befäste Daniel Kumlin sin ställning som en av Sveriges bästa 12-åringar.