Hoppet tändes för Frödinge/Brantestad

Frödinge/Brantestad SK var på besök hos Eneby BK. Hemmalaget var några snäpp vassare och vann med 4–1. "Vi har inte riktigt kraften som behövs", säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Frödinge åkte på söndagen hem med en förlust i bagaget.

Fotboll2019-06-23 16:42

Frödinge/Brantestad var ute på vägarna under söndagen för att möta Eneby. Det visade sig vara en lite för svår uppgift och FBSK fick se sig besegrade med 4–1.

– Eneby är ju bättre och segern är rättvis. Sen kanske siffrorna blev lite väl stora kanske. Jag tycker att vi gör en bra match förutom vår inledande kvart, säger Robin Blomberg, tränare i FBSK.

Hemmalaget hade med sig en ledning med 1–0 in till halvtidsvilan. Drygt tio minuter in i den andra halvleken utökade de sin ledning. FBSK svarade dock snabbt. Louise Andersson reducerade minuten efteråt men mer kom det inte från FBSK. Istället kunde Eneby göra ytterligare två mål och vinna ganska komfortabelt i slutändan.

– Hoppet tändes där för en stund, sedan dog det ganska snabbt när de fick in 3–1. Vi har inte riktigt kraften som behövs där i slutet. Men tjejerna som var med idag tycker jag ändå gör en bra match. Vi hade flera fina lägen i första halvlek, och om man får utdelning kan ju matchen bli helt annorlunda. Men sedan måste man ta tillvara på chanserna också, säger Blomberg.

Bäst i FBSK var Sandra Edlund, Matilda Brogie och Evelina Törngren.