Toppresultat i Säffle av lokala förare

En bil från vardera MK Kinda och Ydre MK ställde i lördags upp i Svenska Rallycupen i Säffle och det gick riktigt bra. En klasseger och en andra plats blev facit.

Kevin Karlsson, Ydre MK vann sin klass

KINDA/YDRE2019-06-12 12:10

I lördags var det premiär för Säffle MC i Svenska Rallycupen, minnestävlingen Lars-Erik Torph Memorial Rally avgjordes med nio sträckor. Tävlingen fick toppbetyg av de tävlande och inte minst för slutsträckan på 1,5 kilometer med målgång mitt i Säffle. Tidigare VM-föraren Per-Gunnar "PG" Andersson, med Årjäng MK som klubbadress gjorde comeback i en rallybil gladde publiken med full attack från start och gav inte bort några sekunder i onödan. Trots ett stopp på sträcka ett och en snurrning tog Per-Gunnar med kartläsare Anders Fredriksson en betryggande totalseger, nära 48 sekunder före Jerker Karlsson och Mattias Andersson, Säffle MC. Ydre MK:s Kevin Karlsson och Lina Granath slog till med seger för C-förarna, som var 38 i klassen, även om duon jagades hårt av Robin Lund/Fredrik Hagelin, Säffle MC som plockade tid på slutet. I mål skilde det dock 5,2 sekunder till fördel för Ydre-bilen. En andra plats i klassen 2 WD med 28 startande, blev det för Alexander Andersson MK Kinda som hade Kristoffer Ringström, Fjugesta MS vid sin sida. Vann klassen Linus Månsson/Carl Eriksson, Östgöta BSF/Skillingaryds MK.

Totalt ställde 220 bilar upp i tävlingen och många gick en tuff kamp i chikaner, gatukorsningar och rondeller och det visar inte minst det att 50-tal bilar fick bryta tävlingen. Nästa tävling i Rallycupen är den 8 augusti då Kullingtrofén körs.