Djursdala vände och vann derbyt

I de sju senaste matcherna har Djursdala SK varit i underläge i paus. För tredje gången vände de och vann. "Killarna ska vara stolta", säger tränaren Patrik Nilsson.

Djursdala vann efter en stark kämpainsats.

Fotboll2019-06-01 18:54

DSK har en ovana att komma i underläge i division fem-fotbollen. Samma sak nu, då Målilla gjorde den första halvekens enda mål tidigt efter ett något märkligt självmål av gästerna.

Målilla var också nära 2–0 efter ett stolpskott.

Djursdala inledde sedan den andra halvleken mycket starkt och tryckte tillbaka hemmlaget. Kvitteringen kom genom Jonathan Gustafsson efter en fast situation.

Drygt halvvägs in i halvleken kom segermålet, då Djursdala utnyttjade en snabb spelvändning. Emil Sandberg kom ren och satte 1–2. Målillas forcering sista kvarten gav inte resultat – trots en mängd lägen.

– Det var inte rättvist. Vi skapade mycket. Deras målvakt (Andreas Brodin) var väldigt duktig, säger Patrik Gunnarsson.

– En otroligt skön seger för oss. Vi vinner som ett lag, där grabbarna kämpar hårt för varandra, säger Djursdalas Patrik Nilsson.

Gunnarsson lyfte inte fram någon av sina spelare. I DSK beröms hela laget för inställningen, där Brodin, Petter Sandberg, Emil Sandberg och Isack Thuresson får ett extraplus.