Rimforsa knep poäng av serieledarna

Rimforsa IF tog en stark poäng i fredagkvällens hemmamatch mot Malmslätts AIK. En chansfattig match på Åsundavallen slutade 0-0.

Rimforsa spelade 0-0 hemma mot serieledande Malmslätt.

Fotboll2019-05-31 22:17

Inget mål på 90 minuter - men poängen var nog hemmalaget mest nöjt med efter en lite tung start på säsongen.

– Det var väl ingen vacker fotbollsmatch. Men vi sätter vår defensiv på ett väldigt bra sätt. Den är jag väldigt nöjd med. 0-0 är ett resultat som är helt rättvist, säger RIF-tränaren Erik Svensson.

Det var mycket kamp och väldigt få klara målchanser åt båda håll.

– Vi är ju lite i ett läge, där vi kanske inte spelar den fotboll som vi vill göra, men vi måste ha blåstället och det jobbet gör vi. Attityd och inställning är hundraprocentig. Sedan får vi bygga därifrån, säger Erik Svensson.

– Vi har inte riktigt fått till rytmen i vårt anfallspel. Det bygger mycket på självförtroende. Men vi är utan tvekan på rätt väg. Vi måste jobba vidare så här, då kommer det att släppa, det är jag övertygad om, säger Erik Svensson.

Svensson hyllade rutinerade målvakten Martin Persson som hoppade in och höll nollan. Även Daniel Barton får ett extra plus.

– Martin är en otrolig trygghet i målet, och Daniel sprang i 90 minuter och visade upp ett otroligt uppoffrande spel. Men överlag är det ingen som faller igenom, säger Erik Svensson.