De räddade segern åt Vimmerby IF

Vimmerby tog en osannolik seger borta mot Tenhult. Laget släppte till väldigt många chanser men vann ändå med 4–3.

Fotboll2019-05-25 16:15

Efter att Dragan Zivic lämnat som huvudtränare leddes laget av Jesper Lätt, Johan Bengtsson och Mattias Borgstrand. Ledartrion möblerade om något i laget då Ludvig Strömbom saknades. Till exempel tog Rickard Thuresson plats på mittfältet och Simon Sandholm, Mohammed Jafr och Joakim Storm utgjorde spetsen offensivt.

Det började tungt för VIF när William Westerholm tvingades utgå skadad efter bara tio minuter. Han ersattes av Mohammed Ibrahim.

Efter en halvtimme tog Tenhult ledningen på en frispark som gick direkt i mål. Men VIF svarade snabbt med ett mål som kom från ingenstans. Rickard Thuresson slog en långboll till Joakim Storm som satte den säkert.

Innan paus utökade VIF sin ledning efter att Simon Sandholm förvaltat en ny långboll. Sandholm nickade in bollen i öppet mål efter att Tenhults målvakt gjort ett tveksamt ingripande.

I början på andra halvlek hade Tenhult flera heta chanser. Hemmalaget löpte in bakom Vimmerbys backlinje men kunde inte förvalta sina frilägen.

I målet gjorde 17-årige Petter Gustafsson sin första match för säsongen. Han gjorde en jättematch och räddade segern åt VIF.

1–3 kom efter en inåtskruvad hörna av AmelKomina. Simon Sandholm fick foten på bollen och slog in den från nära håll.

Strax därefter höll sig Joakim Storm framme igen och slog in en retur på Mohammad Jafrs skott.

Avslutningen blev mycket spännande då Tenhult, som spelmässigt var det bättre laget, jagade reduceringsmål. Till slut fick också hemmalaget utdelning och lyckades få in två bollar. Men VIF kunde hålla undan och ta en viktig seger.

Vimmerby IF har nu nio inspelade poäng på sju matcher och ligger i mitten av tabellen. Tenhult ligger fortsatt sist.