Stark premiär av satsande Boston

BK Boston har värvat starkt inför säsongen och visade direkt i premiären, 4–0 mot IF Hebe, att man blir en kraft att räkna med i år.

Rory Barazzas fina tillslag gjorde att Boston kunde hota på fasta situationer.

Fotboll2019-04-16 20:30

BK Bostons tränare Robin Olsson har kommunicerat ut att laget gör en seriös satsning på att vinna division sex. I premiären mot IF Hebe på Silvervallen märktes Vimmerbylagets ambitioner direkt.

BK Boston började matchen i ett rasande tempo. Deras höga press tryckte tillbaka hemmalaget Hebe, som hade svårt att komma över mittlinjen i inledningen.

Efter en kvarts spel gav Bostons spelövertag resultat då Abbas Mohamadi gjorde 0–1 med pannan.

En dryg halvtimme in i matchen utökade Boston sin ledning på hörna när Mujtaba Abdul Hakim höll sig påpassligt framme.

Strax efter paus utökade Hamid Heidari till 0–3. Även det målet kom till efter en fast situation. Ansvarig för hörnor och frisparkar var Rory Barazza, vars fina inläggsfot utgjorde ett anfallsvapen för gästerna matchen igenom.

I Hebes mål gjorde Elias Johansson en bra insats. Han stod bland annat för en fin räddning när Bostons Jimmi Wickström kom helt fri en bit in i den andra halvleken. I övrigt hade det unga Hebe-laget svårt att stå emot seriefavoriten.

BK Bostons Abbas Mohamadi såg till att säkra titeln matchens spelare när han gjorde sitt andra mål. Det innebar 0–4, som också blev slutresultatet.

BKB-tränaren Robin Olsson öste beröm över sina spelare efter matchen.

– Jag är supernöjd med allting. Killarna sliter för varandra på ett fantastiskt sätt, säger han.

I nästa omgång ställs BK Boston mot Hjorted/Totebo hemma, medan IF Hebe möter Horn/Hycklinge på bortaplan.

Abbas Mohamadi gjorde Bostons första seriemål för säsongen.