Flygande start avgjorde för HFK

Hårda vindar satte stor prägel på matchen när Hultsfreds FK vann mot Västerviks Damfotboll med 4–1.

Hultsfreds FK vann träningsmatchen mot Västerviks Damfotboll.

Fotboll2019-03-31 14:39

Söndagens träningsmatch på Bökensved i Västervik blev en blåsig historia.

– Det var svårspelat kan man lugnt konstatera. Man fick springa ifatt bollen vid insparkar. I dag var det under all kritik, både vädermässigt och spelmässigt, säger Västerviks tränare Oscar Klein.

Hultsfred började i medvind och fick en flygande start på matchen. Laura Solterbeck öppnade målskyttet för gästerna i den 15:e minuten. Bara ett par minuter senare utökade Selma Hedenberg och innan 25 minuter var spelade hade HFK matchen helt i sin hand sedan Pauline Schmidt prickat in 3–0. Strax innan paus gjorde Laura Solterbeck sitt andra mål och HFK kunde gå till halvtidsvila med en betryggande ledning. Västervik ryckte upp sig i andra halvlek och reducerade genom Nicole Fristedt. Men närmare än så kom inte hemmalaget i blåsten och Hultsfred kunde ta försäsongens andra raka storseger.