Förlust för VIF dam mot Färjestaden

Det blev förlust för Vimmerby IF:s damer i lördagens träningsmatch. Färjestaden kom på kort varsel till Vimmerby, och vann också matchen med 2-1.

Vimmerby IF:s damer föll mot Färjestaden med 1-2

Fotboll2019-03-16 19:27

Vimmerby skulle egentligen mött BK Tinnis i lördagens match, men de lämnade återbud med kort varsel - och istället gick frågan till Färjestaden som med samma korta varsel tackade ja. Öländskorna gick till slut segrande ur matchen med 2-1, efter samma siffror i paus.

– Det var ju fantastiskt bra att det blev som det blev, det här gav så mycket mer. Det är en helt godkänd insats av oss. Jag är nöjd med prestationen, men det finns att slipa på. Det är en jämn fotbollsmatch, det kunde slutat åt andra hållet också. Oavgjort skulle vi haft, säger VIF-tränaren Jonas Karlsson efter matchen.

Färjestaden gjorde 1-0 efter en hörna. VIF kom igen och kvitterade genom nyförvärvet Frida Pöder, innan Färjestaden utnyttjade ett misstag och gjorde 2-1 innan paus.

VIF hade lägen till kvittering, när man tryckte på under de sista tio-tolv minuterna, men fick inte in bollen.

Nästa helg väntar en seriekonkurrent i form av Lindö.

– Det blir intressant att se var vi står mot dem, säger Jonas Karlsson.