VIF tappade 3-0 mot Nässjö

Vimmerby IF hade 3-0 hemma mot division två-laget Nässjö FF - men när 90 minuter var spelat hade bortalaget vänt till seger med 5-4.

Joakim Storm gjorde två mål för VIF mot Nässjö.

Fotboll2019-03-09 18:11

Det svängde rejält i lördagens träningsmatch på Skobes Arena. Vimmerby IF rivstartade och gick fram till 3-0 efter knappt 20 minuters spel. Nässjö vaknade dock till och gick ifatt till 3-3 innan Niklas Gunnarsson kunde göra 4-3 för VIF - som stod sig halvleken ut. Vi ska säga att flera av målen, åt bägge håll, tillkom efter individuella misstag.

Nässjö öppnade sedan andra halvlek med att göra 4-4, vilket också såg ut att bli slutresultatet men i matchens sista minut gjorde Nässjö 4-5 efter en kontring och lite tveksamheter i VIF-försvaret.

– Grabbarna gjorde en betydligt bättre kollektiv insats än för en vecka sedan. Men tyvärr bjuder vi på alldeles för många individuella misstag. Då kan ett lag som Nässjö straffa oss, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

– Jag tycker att vi har en bra offensiv, och vågar sätta press på Nässjö, vilket lönar sig när vi går fram till 3-0. Men istället för att hålla i bollen så bjuder vi på misstag. Ett erfaret lag ska inte tappa 3-0. Men vi får använda de här matcherna för att lära oss att mogna. Och jag tror att grabbarna kanske blev lite chockade själva när de ledde med 3-0, fortsätter Zivic.

VIF matchar vidare kommande vecka med match mot Åtvidabergs FF på Kopparvallen, där ÅFF kommer med ett kombinerat lag. Även möte med Myresjö/Vetlanda väntar nästa helg.

Dragan Zivic ville framhålla tvåmålsskytten Joakim Storm, Oskar Bergman och Niklas Gunnarsson. Det fjärde VIF-målet gjorde Mohammad Jafr. Mittfältaren Amel Komin tvingades utgå på grund av skada i andra halvlek - men enligt Zivic är det inget allvarligt.

Vimmerby IF:s huvudtränare Dragan Zivic med assisterande tränare Jesper Lätt.